Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS TEKIVAD PEPU peale punnid?

Bikiinihooaja lähenedes soovib iga naine, et tema tagumik näeks suurepärane välja, kirjutab ajakiri Woman`s Health. Mida siis teha, kui pepu peale tulevad tüütud ja koledad punnid? Mis need tegelikult on, miks tekivad ja kuidas neist vabaneda?


Dermatoloog Joshua Zeichneri sõnul pole "pepuakne" sama, mis näo peale tekkiv akne. Tagumiku peale tulevad punnid, kui karvad kasvavad sisse või hoopis bakteriaalse infektsiooni tagajärjel. Siit mõned põhjused, miks karvad võivad sisse kasvada: 

Sa ei vaheta pärast trenni riideid

Kui jätad higised riided pärast trenni selga, siis nahapoorid ummistuvad. Ära siis tee seda viga, vaid käi alati duši all ning pane selga kuivad riided. 

Istud liiga palju

Karvad võivad sisse kasvada ka hõõrdumise ja nahaärrituse tagajärjel. Kui sul on istuv eluviis, võib see olla üks põhjus, miks karvad sisse kasvavad. 

Mustade ja vanade aluspükste kandmine

Pea meeles aluspesu regulaarselt vahetada!

Liialt pitsitavad riided

Liiga kitsad riided põhjustavad hõõrdumist ja võivad põhjustada vistrikke.

 

Kuidas vabaneda pepuaknest?

Kasuta tooteid, mis sisaldavad bensoüülperoksiidi või salitsüülhapet. Bensoüülperoksiid võitleb bakterite vastu, salitsüülhape aga eemaldab liigse rasu ja koorib nahka. 

Niisuta nahka

Tooted, mis sisaldavad piimhapet, aitavad võidelda vistrike vastu. Need aitavad niisutada nahka ja koorivad surnud naharakke. 

Raseeri õigesti

Osad naised raseerivad oma tagumikku. Et selle käigus vinne ei tuleks, pea meeles raseerida karvade kasvusuunas. Samuti kasuta raseerimisgeeli. 

Käi arstil

Kui punnid koduste nippidega ära ei kao, tasuks pöörduda nahaarsti poole.