Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLE PÄRAST VANEM oma lapsega kõige sagedamini riidleb?

Vanematel ja lastel on aasta jooksul keskmiselt 2184 riidu, kirjutab ajaleht The Independent. Tulemus põhineb uuringul, kus osales ligi 2000 vanemat, kelle peres kasvasid 2-12-aastased lapsed. 

Uuringust selgus, et peres tülitsetakse omavahel keskmiselt kuus korda päevas, 42 korda nädalas ja 182 korda kuus. Tavaliselt kestsid tülid 8 minutit.

Aga mille üle siis põhiliselt riieldi? Peamiselt tülitseti täiesti tavaliste argielu asjade üle. Näiteks valmistas kõige enam probleeme asjaolu, et lapsed ei söönud oma taldrikut tühjaks. Teisteks põhjusteks olid ka sassis toad ja see, et lapsed kurtsid tühja kõhu üle, kuid ei soostunud sellest hoolimata midagi tervislikku sööma.

Ka magusa söömine enne sooja toitu, magamaminekuga viivitamine ja koolitööde tegemine põhjustas vanemate ja laste vahel erimeelsusi. 

Huvitav on aga ka see asjaolu, et pooled tülidest võidavad vanemad ja pooled jälle lapsed. Kümnest emast kuus tunnistas, et teevad lastega kompromisse. Igasugused läbirääkimised ongi suur osa lastega perede elust. Samuti igasugused preemiad, kui lapsed hästi käituvad. Premeerimiseks kasutati näiteks taskuraha või rohkem aega arvutis mängimiseks. 45 protsenti vanematest avaldas, et kasutas ähvardusena seda, et võttis lapselt mobiiltelefoni ära.