Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLEST UNISTAB PRAEGU Kati Toots?

Käes on veebruar ja see on meie vabariigi sünnipäevakuu. Helistasime Eestimaad ja eestlust kõrgelt hindavale setu juurtega kaunitarile Kati Tootsile, et küsida, millised on tema plaanid ja mõtted vabariigi sünnipäeva eel.

Eesti Vabariigi aastapäev on Kati jaoks püha ja ta plaanib seda kindlasti vääriliselt tähistada. “Küpsetan midagi head, vaatame presidendi vastuvõttu ja naudime seda tähtsat päeva,” ütleb Kati, kes eelistaks Eesti 100. sünnipäeva pigem kuskil linnakärast eemal tähistada, näiteks Lõuna-Eesti kuplite vahel. Kati tunnistab, et Eestimaad vallanud sinimustvalge hullust on kohati isegi liiga palju, talle meeldiks, kui Eestimaa armastus tuleks südamest mitte rahateenimise eesmärgil.

Tegelikult on Katil üks soov, mida otseselt täita ei saa, küll aga on võimalik taaselustada seda olukorda mõne laheda stiilipeona. “Tahaksin minna üheks päevaks ajas sada aastat tagasi,” tunnistab naine. “Elu oli siis küll raske, aga samas lihtne, sest õnn peitus lihtsates asjades - selles, et oleks tööd, et kodu oleks soe ja pere oleks terve ning õnnelik.” Kati naerab, et sada aastat tagasi olid sellised külmad talved hea lastetegemise aeg. “Siis väga suurelt ei unistatud, aga täna me oskame kõigest unistada ja see teeb elu keeruliseks.” 

Buduaar.ee