Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLIST ILUKLIINIKUT VALIDA ja millal on parim aeg iluoperatsiooniks?

Kui paljud meist on siia ilma sündinud nii ideaalsena, et nad endaga täielikult rahul oleksid? Tõenäoliselt väga vähesed. Eriti just naised leiavad enda juures ikka midagi, millega mitte rahul olla – olgu see siis kehakuju, rindade suurus, kõrvade asend või midagi muud.

Kuna tänapäeva arstiteadus võimaldab paljutki enda välimuse juures korrigeerida, siis haaratakse sellest ka kinni. Millist kliinikut aga valida ja millal on parim aeg iluoperatsioonideks? Nõu annab Eesti üks parimaid plastikakirurge dr Mare Malva MM Kliinikust.

Eesti naised eelistavad loomuliku välimusega rindu

MM Kliiniku kaks kõige populaarsemat operatsiooni on rindade suurendamine ja silmalaugude kohendamine. Rinnaoperatsioonidel kasutatakse erinevate tipptootjate kvaliteetseid silikoonproteese ja seda sõltuvalt patsiendi eripärast ja vajadustest. Iga patsienti nõustatakse tema soovidest lähtuvalt ning siinkohal tuleb meeles pidada, et inimese nahk ja koed on erinevad ning sellest sõltub ka tulemus. Eestis soovivad naised pärast operatsiooni võimalikult loomulikud välja näha. Enam ei ole moes kõrged ümarad rinnaproteesid, pigem eelistatakse loomulikku tulemust andvaid rinnaproteese, mis on naise kehaga tasakaalus ja ei ole liiga suured.

Kliinikus teostatakse ka rindade tõstmist kirurgiliselt või proteeside abil ning rinnavähenduslõikuseid, mis on mõeldud naistele, kellel on geneetiliselt väga suured rinnad. Tihti arvatakse, et tegemist on tõelise vedamisega, kuid liiga suured rinnad tekitavad erinevaid terviseprobleeme, näiteks pea-, kaela-, õla- ja seljavalu ning suured rasked rinnad segavad ka liikumisharrastusi. Rindade vähendamise operatsiooniga saab neid probleeme leevendada ning valud ja pinged kaovad.

Silmad säravaks

Teiseks populaarseks protseduuriks Eesti naiste seas on vajunud silmalaugude kohendamine. Vanusest ja otsmiku rasvkoe vähenemisest tingituna vajuvad kulmud allapoole ning silmalaud lõtvuvad. Rippuvate silmalaugude tõttu võivad silmad kiiremini väsida ja tekitada peavalu. Operatsiooni saab teha ülalaugude või alalaugude piirkonnas. Parima tulemuse saab, kui opereerida silma alalaud ja ülalaud eraldi aegadel. 

Silmalaugude operatsiooni võib teostada koos näopiirkonna ringlõikusega (tõstmise operatsiooniga). Operatsiooni tulemus mõjub noorendavalt, annab säravad silmad ja värskema välimuse. Väikeseid naerukortsukesi silmade ümber ja tumedaid silmaaluseid plastilise kirurgiaga eemaldada ei ole võimalik.

Kõik konsultatsioonid viib MM Kliinikus läbi plastikakirurg dr Malva isiklikult. See on patsientidele suureks plussiks, sest juba konsultatsiooni käigus saab inimene vastused kõikidele küsimustele. Koos kirurgiga saab läbi arutada, kas operatsiooni üldse ette võtta ja millal. Näiteks peale imetamisperioodi lõppu peaks vähemalt kuus kuud ootama, kui on soov läbi viia rindade suurendamise operatsioon.


Ultherapy® lõtvunud naha ja nahaaluskudede pinguldamine

Juba üle aasta pakub MM Kliinik uut Ultherapy® teenust, millega on võimalik lõtvunud nahka näo- ja kaelapiirkonnas ilma operatsioonita pinguldada. Ultherapy® teenust teostatakse innovatiivse aparaadiga, mis suunab fokuseeritud ultrahelienergia just sellesse nahaaluskudede kihti, mida tavapäraselt töödeldakse plastikakirurgiliste protseduuridega. UItrahelienergia käivitab naha sees loomuliku protsessi, mille tulemusel käivitub uute kollageenide teke ning nõrgemad kollageenid muutuvad tugevamaks. Selle tulemusel pinguldubki nahk. 

Erinevalt näiteks laser- või RF-protseduuridest jätab Ultherapy® naha pindmise kihi vahele ja energia suunatakse optimaalse temperatuuriga soovitud sügavusele. Tulemused on muljetavaldavad. Osa patsientidest märkab tulemusi juba vahetult peale Ultherapy® protseduuri, kuid objektiivseid tulemusi võib näha alates kolme kuni kuue kuu möödudes, kui uus kollageen hakkab tasapisi tekkima. Kuigi Ultherapy® abil ei jõua täiesti samasuguse lõpptulemuseni nagu plastikakirurgia puhul, on tegemist suurepärase alternatiivse meetodiga patsientide jaoks, kes ei ole valmis operatsiooniks. Ultherapy® abil on võimalik pikendada ka plastikakirurgiliste protseduuride tulemuste püsimist. 

MM Kliinikus teostatakse veel paljusid teisi operatsioone, näiteks liposuktsiooni ehk rasvaimu, näooperatsioone, kõrvade korrigeerimist, sünnimärkide eemaldamist, postbariaatrilist kirurgiat – kõhu, käte ja jalgade plastika. Tehakse täitesüste ja teisi protseduure ning operatsioone. Dr Malva viib läbi ka rindade rekonstruktiivkirurgiat (rinnavähijärgne rindade taastamine).

Kliiniku plastikakirurg dr Malva soovitab just nüüd kaaluda ilulõikusi või lükata need hoopiski järgmisesse sügisesse. „Sügis ja talv on parim aeg mõne ammu soovitud iluoperatsiooni tegemiseks. Kui suviti võib operatsiooniga kaasneda risk, et päike teeb värsketele armidele liiga ja põhjustab nende pigmenteerumist, siis õrn sügispäike endast ohtu ei kujuta,” ütleb dr Malva.

 

 

www.mmkliinik.eu