Reklaam sulgub sekundi pärast

MINU ILUSA KEHA 5 SALADUST: 3 lapse ema Annika Pärtel

Annika on 38-aastane kolme lapse ema, kes on sporti armastanud juba viimased 20 aastat -  küll suurema osa ajast niiöelda enda lõbuks. Enne laste saamist, aastatel 2009-2011 tegeles Annika ka fitnessiga, täpsemalt võistles ta bodyfitnessi kategoorias. Seejärel jäi Annika aga lapseootele ja kõik kolm beebit nägid ilmavalgust kaheaastaste vahedega.

"Kuna sport ja kõik selle juurde kuuluv oli muutunud minu eluviisiks, siis jätkasin treeninguid ka kõigi kolme raseduse ajal - et oleks hiljem lihtsam ennast jälle vormi saada. Samuti peab treenitud keha paremini vastu koormusele, mida kasvav kõht endaga kaasa toob,"ütleb Annika.

Annikal on kolm last Heleri (6), Daniel (4), Romet (2). Noorima sünnist on nüüdseks kaks aastat möödas ja Annika on taas kadestamisväärselt heas füüsilises vormis. Seda kolme lapse kõrvalt saavutada pole sugugi lihnte, et Annikal see õnnestus.

Palusime Annikal kirja panna oma ilusa keha 5 saladust - ehk aitavad need sinulgi end taas käsile võtta:

1. Sea endale eesmärk ja ära karda end võrrelda teistega, kes on heas vormis

Olen valinud oma treeningute asukohaks jõusaali, kus käib palju fitnessisportlasi. Kuigi ma ise olen olnud võistlusspordist eemal väga pikka aega, siis see, kui igapäevaselt näen, kuidas trennikaaslased pingutavad parema vormi nimel, motiveerib ennastki rohkem pingutama ja mitte leppima vormiga "ah käib küll". Minu jaoks on oluline see atmosfäär, üksi trennisaalis rassida oleks igav.

2. Leia endale treeningsaal, mis toetab igati su eesmärke

Väikeste laste emana oli mul saali valikul esmaseks nõudeks asjaolu, et saaks vajadusel trenni teha ka nii, et lapsed on kaasas. Beebi sündides oli laps turvahälliga saalis kaasas, suurematena on lapsed mänginud lastenurgas. Talviti on lapsed tihti haiged, ei saa olla lasteaias - minu jaoks on oluline, et saal oleks laste suhtes aksepteeriv ja neil oleks seal koht, kus olla. Minu vanemad lapsed tunnevad juba suurt huvi treenimise vastu (mõlemad käivad võistlustantsu trennis, poeg lisaks jalgpallis ja joogas, tütar samuti joogas), nii et olen jõudnud neile ka jõusaalis mitmeid harjutusi tutvustada. Paljud treeningsaalid kahjuks lapsi saalides üldse ei aksepteeri, lastetubadesse võetakse neid alates 3. eluaastast ehk siis kuni laps saab 3, peaks noor ema kas kodus istuma või leidma igapäevase hoidja, kes lapsega trenni ajal kodus oleks. 

3. Ära karda abi küsida oma ala professionaalidelt

Toitumiskavad ja treeningkavad on üsna levinud. Kuigi olen ise endine fitnessivõistleja ja peaksin ju hästi teadma, kuidas asi käib - siis ausalt, kolme pisikese kõrvalt on palju lihtsam leida endale keegi, kes sind toetab ja kogu asja vastavalt paika paneb. Sina lihtsalt ajad näpuga järge ja sööd. Nii pöördusin minagi sel kevadel kohe peale oma noorima lapse imetamise lõppu spetsialisti poole, kes on ise samuti fitnessi lavalaudadelt tuntud tegija. Toitumine on kõige alus ja isegi kõvasti trenni tehes ei pruugi tulemus siiski olla see, mida sooviks. Sain kätte oma toitumiskava, asi hakkas toimima koheselt. Praegu, pool aastat hiljem, võin öelda, et olen kindlasti paremas vormis kui enne laste sündi oma fitnessikarjääri vahetus lõpus.

4. Motiveeri end regulaarselt

Olgu see siis uus trenniriietus, moekas joogipudel, kaunilt serveeritud toit, massaazh või miski muu. Olles ise kodus töötav ema, pean eriti tähtsaks, et mul oleks piisavalt motivatsiooni igapäevaselt pingutada aina parema tulemuse nimel. Teadvustan endale, et iga trenniminek on sündmus ja just seda ma olengi ootanud. Korra nädalas sõidan lastega kohalikku pagariärisse ja ostan imemaitsvaid kaneelirulle- seegi on enese premeerimine. Muul ajal olen ju olnud korralik, nii et puhkepäeval - miks mitte!

5. Tee spordist omale kestev eluviis, mitte tüütu kohustus kaalust alla saada

Fitness on eluviis, mitte ühekordne dieet. Mulle meeldib, kui mul on alati saadaval värske maitsev toit, mis toetab minu kehalist arengut. Ma armastan süüa, mulle ei meeldi tühi kõht. Maitsev toit, hea uni, korralik trenn - need on need, mis üksteisega kombinatsioonis annavad mulle energiat tegutseda. Kes tahaks näha ema, kes on omadega läbi põlenud, üleväsinud ja närtsinud? Trenni aeg on see niiöelda me time. Samuti pole ma enam esimeses nooruses ja nagu üks tuttav hiljuti tabavalt ütles: 40-selt ma ei taha välja näha nagu 50-ne vaid 30-ne, ja tunda end kui 20-ne. Vot nii ongi!