Reklaam sulgub sekundi pärast

MINU ILUSA KEHA 5 SALADUST: bikiinifitnessist Marlee Kruusimäe

Tallinnast pärit imekaunis ja särav Marlee Kruusimäe püüab pilke oma kadestamisväärse treenitud figuuriga ning tema üheks suurimaks kireks on fitness. Viis aastat tagasi alustas Marlee treeninguid Egle Eller-Nabi tiimis ning täna treenib ta juba iseseisvalt. 

Tallinnast pärit imekaunis ja särav Marlee Kruusimäe püüab pilke oma kadestamisväärse treenitud figuuriga ning tema üheks suurimaks kireks on fitness. Viis aastat tagasi alustas Marlee treeninguid Egle Eller-Nabi tiimis ning täna treenib ta juba iseseisvalt. 

Marlee töötab aga hoopis juristina ning fitness on tema jaoks vaheldusrikas kirg, mis aga nõuab karmi distsipliini ja täpset toitumist. 2016. aasta kevadel saavutas Marlee VIII Lõuna-Eesti Lahtistel Karikavõistlustel kulturimis ja fitnessis oma pikkusekategoorias I koha ning I koha bikini fitness absoluudis samuti.

Parimad saavutused on Marleel aga kindlasti veel ees.

Marlee tegemisi saad jälgida ka tema Instagrami kontolt siin

Marlee ilusa keha viis saladust on järgnevad: 

1. Raske jõutrenn:

Vähemalt 5 korda nädalas ning kergem kardiotrenn (jalgratas, kõndimine) paar korda nädalas. Suurte raskuste tõstmine on väga jõustav ja tõstab enesekindlust, kuid pikaajalist progressi silmas pidades pakun aga oma kehale ka vaheldust. Kui teha iga kord täpselt sama arv kordusi, siis see muutub jube igavaks. Treeningu muutmine aitab motivatsiooni hoida ja paneb edasi pingutama. Suured tulemused pigistab välja väikestest muutustest.

2. Täpne toitumine: 

Esimene reegel on see, et söödud toidust saadav energiakogus peab olema tasakaalus füüsilise aktiivsusega. Otseselt endale midagi ei keela ja lubada võib kõike, kuid mõislikult (va. võistlusteks valmistumise perioodil). Terve organism vajab edukaks toimimiseks valke, rasvu, süsivesikuid, mineraalaineid, vitamiine ja vett. See, kui palju midagi täpselt vaja on, oleneb indiviidi (vaimsest ja füüsilisest) koormusest ja kindlasti ka vanusest. Võistlusvälisel perioodil on mul kord nädalas selline päev, kus ma ei kaalu toitu, ei arvuta makrotoitaineid, ega kaloreid. Söön kõike, mille järgi isu on. Ülejäänud nädala hoian üldiselt toitumise kontrolli all. 

3. Distsipliin: 

Selleks,et asjad saaksid tehtud, on vaja distsipliini. Ilma selleta ei suudaks ma end praktiliselt igal õhtul peale päevatööd trenni vedada. Distsiplineeritud ja plaanipärane tegevus viib meid sihile. Mitte ühtegi teist võimalust ei ole olemas. Mitte keegi ei tee meie eest mitte ühtegi asja ära. Ja nii kaua, kuni me vaid unistame, kuidas me kunagi midagi ära kindlasti teeme ja siis õnnelikuks saame, jääbki vaid unistuseks. Oluline on siiski astuda see esimene samm, ja olla kindel, et sa jõuaksid ka kahekümne viienda sammuni.

4. Tohutu tahtejõud:

Selleks, et sihikindlalt tegutseda, on vaja tahtejõudu. Tahtejõuline inimene teab, mis on tema tegevuse eesmärk ega lase ennast raskustest heidutada. Et areng ei jääks toppama, on kõige rohkem vaja tahet vaeva näha ja kõvasti pingutada. Nii kaua, kui sa teed midagi järjest rohkem, saad ka tugevamaks. 

5. Järjekindlus/järjepidavus:

Tuleb osata säilitada usku ka ebaõnnestumiste korral. Järjekindlus viib sihile.  Ei ole tähtis, mida sa teed. Tähtis on see, kuidas sa seda teed! Ka väga konkurentsitihedal tegevusalal on võimalik saavutada super tulemusi. Selleks pead olema parem, kui teised. See võtab aga aega. Pidev töö ja eesmärgile pühendumine tundub klišeena, kuid need, kes seda suudavad, üldjuhul võidavad.