Reklaam sulgub sekundi pärast

MINU ÕNNELIKU KEHA 5 saladust: Alice Heinmets

2016. aasta kevadel sai Alice Heinmets kokku oma treeneri Egle-Eller Nabiga ning soovis proovida, kas võistlustasemel bikiinifitnessiga tegelemine talle meeldiks. Kuna Alice oli juba mõnda aega omal käel jõusaalis käinud ja ülakeha tugevaks saanud, olid tema proportsioonid pisut valed. Tänu Egle juhendamisele sai naine proportsioonid õigeks ja 2017. aasta sügisel tegi oma esimese võistlushooaja, mille lõpetas MM-ilt saadud 11. kohaga.

Alice`ile sai selgeks, et bikiinifitness on tema ala ja soovib sellega kindlasti edasi tegeleda. Nii võistles ta ka 2018. aasta sügisel ning plaanib oma võistluskarjääri kindlasti jätkata. Tema eesmärgiks on iga hooajaga saavutada parem vorm. 

Mis on aga Alice`i õnneliku keha 5 saladust?

1. Mõtteviis/ reaalsustaju

Eelkõige peitub õnn ja rahulolu enda kehaga õiges mõtteviisis. Kui rahulolu puudub, siis tuleb leida selle põhjus ning seejärel saab ka lahendusi otsida. Veatu keha tähendab tihtilugu millestki loobumist. Kui palju ja millest keegi loobuma on nõus, on väga erinev. Enda vastu tuleks aus olla. Võistlusteks valmistumine on mind endaga väga aus õpetanud olema ja läbi mõtlema, mis on mu eesmärgid ning kui palju olen nendeks valmis pingutama. 

2. Tasakaal

Tervislik tasakaal toitumises, trennis, eraelus ja tööl on kindlasti õnneliku keha saladus. Äärmuslikud dieedid ja trennid annavad enamasti vaid lühiajalisi tulemusi. Tõenäoliselt loovad need hoopis ebatervisliku suhtumise toitu, trenni ja enda minapilti. Samuti mõjutab stressirikas elu keha ning oodatud tulemuste saavutamine võib lootusetuna näida. Olen üritanud väga stressirohkel eluperioodil võistlusteks valmistuda ja see on väga keeruline olnud. 

(Foto: Siim Kinnas)

3. Une pikkus ja kvaliteet

Piisav unetundide arv on minu jaoks määrava tähtsusega. Kui uni on lühike või kehv olnud, ei ole mul piisavalt energiat ei tööks, igapäevatoimetusteks ega ka trenniks. Tunnen ennast demotiveerituna.

4. Toitumine

Ilmselt on see teada-tuntud "saladus," et õnneliku keha jaoks tuleb tervislikult toituda. Eelistan toitu ise valmistada. Nii tean täpselt milliseid koostisosi ja millistes kogustes toit sisaldab. Igapäevases menüüs on kindlasti erinevaid köögi- ja puuvilju, liha, mereande, marju, pähkleid ja seemneid. Harvemini söön maiustusi ning jälgin üldiselt reeglit, et mida vähem töödeldud söök, seda parem. Jälgin ka, et tarbiksin iga päev piisavalt vett.

5. Füüsiline aktiivsus

Kindlasti kuulub minu igasse päeva ka üks mõnus trenn, jalutuskäik või mõni muu aktiivne tegevus. See annab hea energialaengu ning pärast on alati värske enesetunne.