Reklaam sulgub sekundi pärast

MIS VÄRVI ON SINU ISIKSUS? Kasuta teadmist ära enda eluviiside muutmisel

Punaseid kirjeldatakse kui kuumasid ja kiireid. Kollased on soojad ja innukad. Rohelised rahulikud ja rahustavad. Sinised aga külmad ja analüüsivõimelised. Spirituaalse juhi Melina Niemi sõnul on meis kõigis olemas kõik neli värvi, kuid tavaliselt domineerib siiski vaid üks neist. Värvianalüüsi võib edukalt ära kasutada näiteks kehakaalu langetamisel ja eluviiside muutmisel. Mis värvi on sinu isiksus?

PUNANE

Milline sa oled? Uue inimesega kohtudes kõnnib punast värvi isiksus otse sinu poole, temast kiirgab tugevust ja ta vaatab otse silma. Ta tervitab tugevalt ja asub kohe asja kallale. Punane võistleb kõigiga ja kõiges. Tema jaoks ei ole võistlemine mitte kunagi mäng.

Ka eluviiside muutmisesse suhtub punane nagu võistlusesse. Ta tahab olla edukas, saavutada oma eesmärgi 120-protsendiliselt ja olla parim. Kui punane otsustab teha viis trenni nädalas, teeb ta seda igaks juhuks siiski kuus korda. Kui punane otsustab oma eluviise muuta, hakkab ta sellega kohe tegelema ning asub usinalt jõusaalis käima.

Pane tähele: Punane saavutab oma eesmärgid üsna kiiresti, aga ta peaks mõtlema ka sellele, kuidas muutus püsivaks teha. Punane peaks meeles pidama, et nüüd pole tegu kiirloteriiga. Samuti oleks mõistlik vahepeal puhata ja vältida ahnitsemist. See võib teinekord üsna keeruline olla, sest punase nälg kasvab süües. Kasuks võib tulla personaaltreeneri palkamine, sest ta hoiab punast tagasi ja aitab meeles pidada, et muutus peab olema püsiv.

Proovi: Võistlemise asemel võiks punane proovida rahulikku ujumist.

KOLLANE

Milline sa oled? Kollane on sõbralik ja kergesti sõbrunev. Kollases on indu, energilisust ja tunnet. Kui kollane ärkab, mõtleb ta esimesena, et tänasest tuleb suurepärane päev. Kollane katsetab uusi asju, läheb vooluga kaasa ja innustub kergelt. Ta mängib kindla peale. Eluviiside muutmise võtab ta käsile kindla käega ja kiirelt. Ta tahab saavutada kõike väga kiiresti.

Pane tähele: Kollane vajab eluviiside muutmisel sõprade tuge, sest muidu raugeb tema esmane innustus üsna pea. Esimene nädal sujub fantastiliselt ja kergelt, kuid kuu aja pärast on ta juba trennidele käega löönud. Kollane peaks koostama plaani ja leidma enda jaoks rutiinid. Samuti vajab kollane isiksus motivatsiooni, näiteks teatud muutuseni jõudes tasuks korraldada enda premeerimiseks pidu või osta midagi ilusat. See innustab kollast.

Proovi: Kollane võiks proovida vesiaeroobikat, sest see rahustab.

ROHELINE

Milline sa oled? Roheline on oma isiksuselt ja kõneviisilt väga rahulik. Ta tuleb seltskonda vaikselt ja vaatab teisi südamliku pilguga. Kui roheline küsib, kuidas sul läheb, tahab ta tõepoolest vastust teada. Ta kuulab ja toetab. Rohelisest kiirgab ka rasketel hetkedel rahu ja vaikust. Ta soovib elada rahus ning pigem juurelda elu suurte küsimuste üle. Roheline mõtleb kõigepealt ja alles siis ütleb.

Pane tähele: Kuna roheline on harjunud aitama teisi ja asetama teised esimeseks, on tema jaoks väga raske ennast esikohale seada. Kui roheline on otsustanud magusast loobuda, on tal väga raske keelduda, kui keegi lähedane sooja pirukat pakub. Sama võib juhtuda ka personaaltreeneriga. Kui treener koostab menüü ja seal sisaldub näiteks kodujuust, ei julge roheline öelda, et see tegelikult ei maitse talle. See võib viia selleni, et rohelise eluviiside muudatus ei kesta kaua, sest ta teeb enda jaoks ebameeldivaid valikuid. 

Roheline peab õppima isekust. Järgmine kord, kui sind kutsutakse peole, ütle, et sa võid küll tulla, aga kuna pead hommikul vara trenni minema, jätad alkoholi vahele. Roheline ei taha enda asjadest teavitada tervet maailma, kuid terake julgust ei teeks talle paha.

Proovi: Roheline võiks proovida tantsulist trenni, sest see lisab julgust ning pakub rõõmu. 

SININE

Milline sa oled? Sinine analüüsib, kuulab, jälgib ja soovib lisainfot. Ta soovib oma eesmärkides hiilgavalt õnnestuda. Talle meeldib tundide viisi rääkida tema jaoks tähtsatel teemadel. Sinine soovib konkreetseid fakte, mitte muinasjutte. Sinine teeb asjad nii, nagu on kokku lepitud. Sinine ja punane on kuigivõrd sarnased isiksused. Kui sinine on lubanud minna jõusaali, siis seda ta ka teeb, kuigi meelsamini jääks ta diivanile lebotama. See võib teinekord aga tema ajagraafiku segi lüüa.

Pane tähele: Kui sinine sööb midagi hõrgutavat, sõimab ta ennast. Miks ma seda tegin? Sinine nõuab alati perfektset tulemust. Seetõttu peaks ta oma tegemisi natukene lõdvemalt võtma. Kui ta tunneb, et tahab reede õhtul sõpradega klaasikest veini jooma minna, siis ta võib seda endale lubada. Kui sinise hästi alanud eluviiside muutus jääb paigale, sinine vihastab. Tal on raske aru saada, miks ei suju asjad nii libedalt, nagu ta ette oli kujutanud. Sinine peaks laskma enda meelel ja kehal ka puhata. Elus on ka muud kui ideaalkaal.

Kui sinine keelab endale näiteks šokolaadi, ei suuda ta muust mõelda. Seetõttu oleks parem, et sinine lubaks endale vahetevahel tüki šokolaadi - see hoiab teda tasakaalus.

Proovi: Sinine võiks proovida improvisatsioonikursust, see avab tema jaoks uusi võimalusi.

 

allikas: Iltalehti