Reklaam sulgub sekundi pärast

MITU KORDA PÄEVAS on normaalne pissil käia?

Kui tihti on normaalne ühe päeva jooksul pissil käia? Mõned naised suudavad mitu tundi absoluutselt ilma väiksemagi hädata mööda saata ja teised jooksevad ühe tunni jooksul lausa mitu korda tualetti. New Yorgi arst dr Keri Peterson tõdeb, et siinkohal on mängus üsnagi mitu erinevat faktorit.

"Keskmiselt käivad nii naised kui ka mehed päevas pissil kuus kuni seitse korda," kommenteerib dr Peterson. "Kui sa tarbid päevas soovituslikus koguses vett, milleks on kaks liitrit, võib eeldada, et umbes nii tihti sa ka pissil käid."

Teisalt mängib olulist rolli ka põie suurus. Meestel on enamasti suurem põis ja nad kannatavad kauem kui naised. Sellest tulenevalt külastavad naised tualettruumi üldiselt tihedamini.

Kui sa tarbid kofeiini, mis on tuntud kui diureetikum, on suur tõenäosus, et sul on ka suurem vajadus pissil käia. Dr Peterson nendib, et ka magusate gaseeritud jookide tarbimine põhjustab suuremat vajadust pissil käia.

Kui sa aga higistad palju – käid näiteks kõrge intensiivsusega trennis, pissid sa vähem, sest osa vedelikust väljub organismist läbi higistamise.

Allikas: Womenshealthmag