Reklaam sulgub sekundi pärast

MÜSTILINE LUGU SELLEST, KUIDAS kadunud kass taas välja ilmus

Kohe on kätte jõudmas aasta pimedaim aeg, mis mõjub mõneti süngelt ning rusuvalt, ent teisalt ka hubaselt ja õdusalt. Taas on rohkem põhjuseid süüdata kodudes küünlaid, kuna saabumas on hingede aeg ning sel ajal saadetakse ehk ka tavapärasest rohkem soove teele, pannakse unistusi kirja ning seotakse möödunud aegade mälestusi buketti.

Seda, et aeg lendab kui linnutiivul, teame me kõik. Peatselt on möödas aasta ühest erilisest seigast ühe kassiomaniku elus. Ilmselt on täide läinud soovide osas meil kõigil pajatada mõni oma isiklik lugu. Kai, kes on oma kassi Franziga tänaseks koos elanud kaheksa aastat, pidi möödunud talvel tundma suurt murekoormat ning valutama pikka aega oma südant. Nimelt otsustas kass, kes tavaliselt väga pikalt omapäi ei hulgu, mitmeteks nädalateks Hiiumaal kaduma minna. Olles murest murtud ning peatselt lootust kaotamas, tärkas Kai peas aga mõte minna oma tädi hauale ja süüdata seal küünal. Teades, et iga kord, kui seda teha, juhtub midagi head, tärkas Kai südames lootus, et ehk siis ka sel korral. Ta ütles oma elukaaslasele, et lähme ja küll sa näed - Franz tuleb homme koju. Kail oli tol ajal peas vaid üks soov - näha taas oma kassi... Järgmisel päeval helistas Kai äi ning teatas, et Franz on välja ilmunud, veidike räämas ja väsinud, kuid siiski elu ja tervise juures. Elukaaslane, kes muidu esoteerikasse ei usu, jäi sel korral sõnatuks. Kas kassi väljailmumise taga oli tõesti vaimumaailm ja tädi haual süüdatud küünal või oli see pelgalt juhus, seda võime vaid oletada, kas siis uskuda või mitte uskuda. Aastaid tagasi olevat aga pendli Felix käinud Kai suguvõsa haual ning öelnud, et tema tädi haud on eriliselt kirka energiaga.

Kuid nagu on öelnud Albert Einstein: „Elada võib kahtmoodi: üks on nõndamoodi, justkui poleks miski ime. Teine võimalus on see, et kõik meid ümbritsev on imeline.“ 

Kas sina usud, et Franzi väljailmumine oli juhus või ime?