Reklaam sulgub sekundi pärast

“NÄGIN PEALT, kuidas minu abikaasa poeriiuli vahel teist naist suudles”

"Ma olen oma mehega koos läbi läinud nii tulest kui veest. Meil on olnud kergemaid ja raskemaid aegu, kuid ta pole mind kunagi petnud – vähemalt nii ma, lollike, arvasin. Naiivne loll, ma ütlen. Nüüd ma ei tea, mida ma tegema peaksin ja kas ma üldse midagi tegema peaksin.

Kaks nädalat olen oma emotsioonidega siin üksi taielnud ja tundsin, et kui panen juhtunu kirja, siis ehk saab pool koormat vähemaks. Ehk hakkab mul ka kergem. Võiks ju. 

Augustikuu teisel poolel ühel ilusal õhtul jalutan mina siis töölt koju ja oli veel vaja enne poest läbi hüpata. Ilm oli ilus ja mõtlesin ringiga koju minna, ette sattus pood, kus ma polegi vist varem käinud. Leiba ja arbuusi saab ju praegu igast poest, nii et sinna ma sammud seadsingi. 

Poodi jõudes arbuus ja leib juba haardes, jäin veel midagi silmitsema ja siis silmanurgast nägin justkui vilksamisi tuttavat kõnnakut. See kõnnak läks kõrval riiulisse. See oli täpselt nagu minu abikaasa kõnnak. Mida tema siin poes teeb? Kas ta üldse tööl ei peaks veel olema? Ta ju ütles mulle, et tal läheb täna kauem... 

Pikemalt mõtlemata keerasin pead ja läksin samas suunas. Kohe kõrval riiulis ta seisiski. Mitte üksi. Minu abikaasa seisis seal ühe blondiiniga, käsi tema piha ümber ja siis see juhtuski. Nad suudlesid. Ma tardusin. Tühjus, minu peas läks kõik tühjaks. Kõik kaotas oma väärtuse, oma mõtte. 

Ma ei läinud sinna vahele, ma ei suutnud. Ma läksin koju ja ei osanud midagi mõelda. Ma olin seest tühi. Ma ei oska siiamaani midagi mõelda. 

Sel õhtul olin üksi kodus ja läksin varakult voodisse, ei suutnud keskenduda. Peas keerles sada mõtet. 

Mees tuli koju ilmselt millalgi öösel, ma olin magama jäänud. 

Ta käitub endiselt täpselt nii nagu ta alati on käitunud. Ta on mulle muidu hea abikaasa, teeb vahel kingitusi, viib välja sööma. Meie voodielu ei ole kadunud.

Me ei ole sellest rääkinud ja ta ise ei aima midagi. Minu abikaasa elab rõõmsalt edasi seda topeltelu ja mina ei tea, kas ma tahan üldse teada, et tal see teine naine on või mitte. 

Kõlab ilmselt idiootselt, aga äkki ma suudaks temaga edasi koos olla ja käituda nii nagu midagi polekski kunagi olnud?"