Reklaam sulgub sekundi pärast

NÖRDINUD EMA: UUS NAINE keelab mul lapse isaga suhelda

Olen eksmehest lahus ligi viis aastat ning meil on ühine tütar. Lahku läksime kokkuleppel ja sõbralikult. Kuna olime nn kooliaegsed kallimad ja koos olnud juba alates 15aastasest, siis lihtsalt olime lahku kasvanud. Vaatamata sellele olime edasi head sõbrad.

Andres käis aeg-ajalt külas ja viis last trenni üle päeva, tähistasime lapse sünnipäevi ja muid sündmusi koos ja mees toetas igakuiselt ka rahaga. Mõnikord oli tal ka mõni uus pruut kaasas, aga kunagi ei olnud mul nendega probleeme, sest mulle on tõesti okei, et mees on elus edasi liikunud. Siis aga tekkis mehe ellu uus naine, kellega nad kolisid kokku. Esialgu ma isegi rõõmustasin, sest mõtlesin, et saan endale hea sõbranna ja hakkame asju koos tegema. Kuna naisel oli ka laps, kes oli enam-vähem sama vana kui meie laps, ja meie tütar väga tahtis endale õde või venda, siis ma olin päris rõõmus selle üle. Tegelikkus aga oli see, et mina ega meie tütar ei meeldinud sellele naisele. Teda häiris, et me Andresega üle päeva helistame ja suhtleme ning ta tundis end ebakindlalt. Mõneti arusaadav, kuna meid sidus siiski pikk ühine minevik ja ühised sõbrad. Teisest küljest, kui võtad endale mehe koos minevikuga, siis pead sellega arvestama ja sellesse lugupidavalt suhtuma. See naine ise on üksikema ja pole eksmeest, ju seetõttu ei mõistnud ta olukorda. Niisiis hakkaski see uus naine seal vahel ussitama ja andis endast parima, et me Andresega enam läbi ei saaks. Ta tõesti tegi kõik võimaliku selleks ja keeras lihtsalt meest üles ja rääkis isegi mu lapsele, et ma kasutan ta isa ära. Ta ütles lapsele ka seda, et ta isal on nüüd uus perekond ja meie võiksime ka tütrega endale uue mehe leida ja eluga edasi minna. Võite ise ette kujutada, kui palju haiget selline jutt teeb varateismelisele. Tüdruk ei soovinudki enam isaga suhelda.   

Andres muutus praktiliselt üleöö ülbeks, üleolevaks ja eemalehoidvaks. Ütles, et me peaksime vaid hädaolukorras suhtlema ning et tal pole ise minu vastu midagi, aga peab lugu oma uuest naisest ja naisele see ei meeldi. Ta ütles, et on piisavalt meid toetanud ja et nüüd see muutub. Ma ei oska nendes muutustes küll kedagi teist süüdistada kui uut naist, sest tema näeb meid siiani kui suurt ohtu ja annab parima, et mees lapsega kokku ei saaks ega suhtleks. See ei saa ju olla juhus, et nüüd leiab mees, et 350 eurot kuus on liiga palju ja soovib näha lapse kuludokumente. Olgu siinjuures öeldud, et mehel ei ole rahaprobleeme ja see 350 on umbes nii 5% tema palgast.

Ükskord helistasin Andresele, sest tahtsin koolivaheaja plaane teha, et reisile piletid ära osta. See oli laupäevane päev. Vastu võttis tema uus naine, kes küsis, et mida ma endast mõtlen, et vabal päeval tülitada julgen ja et nad on parasjagu just sõprade juures külas ja aeg on ebasobiv. Põhimõtteliselt karjus mulle näkku, et ma olen manipulatiivne ja kui ma eemale ei hoia, siis nad pöörduvad kas või kohtusse. Ja Andres kuulas seda kõrvalt, sest ma kuulsin tema häält. Ise ei julge ta eriti midagi öelda mulle näkku, ütleb lihtsalt, et peab lugu oma elukaaslasest ja seetõttu on muutunud. Lihtsalt nii ebameeldiv on, kuidas normaalsest mehest on saanud mingi käpiknukk, kes teeb kõike, mida see naine soovib. Ma pole ju mingi üheöösuhe, kes on temaga lapse saanud. Olime koos 13 aastat.

Kõige kahetsusväärsem minu jaoks on see, et mees ei tegele enam meie lapsega, vaid oma uue naise lapsega. Ta on sellest lapsest (poisist) justkui ahvivaimustuses, sest poiss tegeleb sama spordiga, millega tema nooruses tegeles. Samal ajal meie tütar jääb kõigest kõrvale. Näen Facebookis, kuidas neil erinevad peresündmused toimuvad, kuidas mees käib selle lapsega trennis jne, samal ajal meie lapse trennide vastu huvi ei tunne. Nad käivad reisidel ja pole kordagi kutsunud meie tütart reisile ega pereõhtusöögile kaasa. Lihtsalt nii valus on vaadata. Ei oskagi midagi teha selles olukorras. Huvitav, kas ma olen ainuke või on veel selliseid naisi, kelle eksmehed on uue naise tõttu ära pööranud?

 

Buduaarile Marjult