Reklaam sulgub sekundi pärast

ÕED TEEVAD IMESID: kinoasalat suitsutatud pardifileega

Kahe andeka õe, Annika ja Triinu, toitlustusettevõte sai alguse leiva küpsetamisest.

Kahe andeka õe, Annika ja Triinu toitlustusettevõte sai alguse leiva küpsetamisest. Nimelt juba mõnda aega oli küpsetatud püsikundedele koduleiba ja nõudmine selle järele viis esimeste suursündmuste korraldamiseni. Info levis kiiresti ja õdede ainuõige valik oli toitlustusele pühenduda. Nii sai leitud see, mida tehes tuntakse, et tehakse õiget asja ja just 4 Sister’s Cateringi loomisel, arendamisel ja igapäevasel toimetamisel on see tunne algusest peale olemas olnud.

Igaüks näeb, et süüa valmistatakse naudinguga. Õdede üks reegel on, et toidud, mis välja antakse, peavad alati maitsma ka neile endile ja loomulikult on ka kliendi rahulolu ja positiivne tagasiside väga oluline.

Ettevõte lausa pakatab entusiasmist ja huvist söögitegemise vastu. „Areneme iga päev, iga uue kliendi, menüü, tööga õpime midagi uut ja huvitavat ning ikka näeme, et arenemismaad on meil küllaga – soovime suurendada oma kliendibaasi, leida mõned toredad abilised ning arendada enda teadmisi ja oskusi söögitegemise vallas,” räägib õhinal Annika, kes on kuldsete kätega küpsetaja.

Uurides õdedelt, milline mälestus seob neid söögitegemisega, saime teada, et suures peres kasvades on nad söögitegemisega seotud olnud päris plikapõlvest saadik. Kui lõppes hommikusöök, alustati lõunasöögi ettevalmistustega. Kui lõppes lõunasöögi järelt kraamimine, pandi õhtusöök ahju. Nagu tüdrukutele kombeks, sooviti olla emale abiks igal hetkel, tollal adumata, et tihti see pigem segas, kui aitas. Sealt sai alguse huvi söögitegemise vastu, mis ajapikku teadmiste ja oskuste suurenemisel on muutunud hobiks ja tänaseks ka tööks.

Eesti toidukultuuri hindavad õed väga kõrgeks. Enim on nad meelitatud sellest, et võrreldes aastatetagusega püütakse kasutada võimalikult palju puhast toorainet, eelistatakse eestimaist toidukaupa ja maitseid. Sellises inspireerivas keskkonnas toimetades unistavad õed suurelt. Tulevik näeb ette, et 4 Sister’s Catering töötab igapäevaselt ja miks mitte leida ühel päeval vahendid ja ruumid ka hubase kohviku avamiseks.

Jutuga magustoiduni jõudnud, uurisime ka õdede lemmiktoitude kohta ning palusime teineteist kolme sõnaga iseloomustada. Saime teada, et ka õdede koduses köögis on kõigil omad lemmikud – Triinu armastab pastaroogi ja mida rohkem mereande, seda mõnusam on. Meeskonnas armastatakse Triinu tema käbedate käte, hea huumorisoone ja paindlikkuse poolest, sest ta tõepoolest on valmis igasugusteks väljakutseteks. Annikale, keda teised õed peavad perfektsionistiks, aga ka heaks ja kiireks suhtlejaks, sobivad värsked salatid erinevate lisanditega, viimase aja lemmik on kinoasalat suitsutatud pardiga.

KINOASALAT SUITSUTATUD PARDIFILEEGA

Selle salati jaoks ei ole Annikal täpset retsepti, sest seda tuleb teha vastavalt tujule – sellepärast ei ole siin enamikele koostisosadele toodud täpseid koguseid. Vaja läheb suitsutatud pardifileed, kinoad, puljongit (soovi korral), võid, Türgi ube, suhkruherneid, kirsstomateid, ½ sibulat, 1 küüslauguküüs, maitsestamiseks soola ja pipart, ½ laimi mahl ja esimese pressi oliiviõli.

1 Auruta 100 g kinoad, soovi korral lisa puljongit.

2 Prae võis peotäis värskeid Türgi ube, suhkruherneid, kirsstomateid, lisa pool sibulat ning küüslauguküüs, maitsesta soola ja pipraga.

3 Sega aurutatud kinoaga, pigista maitseks peale poole laimi mahl ja soovi korral veidi oliiviõli.

4 Aseta salatipõhjaks rukola, köögivilja- ja kinoasegu ning kõige peale koduselt suitsutatud pardifilee lõigud.

Artikkel ilmus ajakirja Jamie aprill-mai numbris.