Reklaam sulgub sekundi pärast

PEUGEOT 5008 – ÜLLATUSLIK linnamaastur

Kui taas oma sammud Auto Forte Tartu maantee esindussalongi sean, tunnen siirast rõõmu, et mind on taas usaldatud juba tavapäraseks saanud autotesti tegema, mis on oma olemuselt mulle juba üsna armsaks saanud. Seekord saan sõita Peugeot 5008 linnamaasturiga, mis mind üsna mitmest küljest üllatada suutis. 

Kohtun juba tuttava müügiesindaja Viktoriga, vormistame vajalikud paberid ning suundumegi välja autoga tutvuma. Esmalt saan teada, et tegemist on peaaegu täisvarustuses autoga, puudu on vaid elektrilised istmed ja panoraamkatus. Kohe sisse istudes jätab see auto ülimalt turvalise ja n-ö koduse mulje ning seda eelkõige tänu salongi viimistlemiseks kasutatud musta naha ja tekstiili sümbioosile, mis mulle tõeliselt muljet avaldas. Nii ilus ja maitsekas lahendus! 

Samm uude dimensiooni

Peugeot 5008 kutsub sind tutvuma täiesti uue linnamaasturiga, mis loob selles klassis uued standardid – võimas ja sihvakas, kõrgtehnoloogiline ja peen. Väljastpoolt vaadates suur ja luksuslik, seestpoolt ülimalt kompaktne ja mugav. Kuna olen kasvult väike, siis enamasti tekib mul igas vähegi suuremas autos pimenurk, nüüd aga sain ennast sättida istuma just nii, et ühtegi pimenurka kuhugi ei tekkinud, lisaks see kirjeldamatu turvatunne, mida see auto oma olemusega pakub. Varasemalt ei ole ma ennast suures ja kõrges autos millegipärast kunagi turvaliselt tundnud, Peugeot 5008 aga kustutas minu varasema veendumuse, et (linna)maasturid ei ole mõeldud väikestele naistele. Algul küll ettevaatlikult parklast välja sõites, kuid juba õige pea elava liiklusega tänavatele jõudes kadusid kõik mu eelarvamused, gabariidid said omaks juba mõne kilomeetriga ning sain ennast roolis tunda niivõrd mugavalt, nagu sõidaks linnamaasturiga iga päev. 

Kiire ja kergesti juhitavana pakub uus Peugeot 5008 linnamaastur suurepärast teetunnetust – uue mudeli jõulised mootorid koos viimase põlvkonna automaatkäigukasti, elektrilise roolivõimendi ja ülimadala kaaluga toovad kaasa laitmatu teelpüsimise ja nauditava sõidukogemuse. Vajalikku sõiduinfot saab jälgida nii silmade kõrgusel asuvalt sinu eelistustele kohandatavalt digitaalselt näidikuteblokilt ja 8-tolliselt puutetundlikult ekraanilt. Kui nende kahe vahel võrrelda, siis hoopis mugavam ja turvalisem on navigeerimist jälgida silmade kõrgusel olevalt näidikuteblokilt, mitte kõrval asuvalt ekraanilt, mis mingil määral ikkagi tähelepanu teelt eemale suunab. 

Kõik on ühendatud

Nagu juba iga vähegi uuema auto puhul tavaks on saanud, ei puudu ka siin võimalus oma nutitelefoni autoga ühendada. Samuti hoiab sind turvaliselt teel häälkäskluste abil juhitav 3D navigatsioonisüsteem, mille TomTom® teenused kuvavad reaalajas infot liikluse, ilma, parkimise, teeninduspunktide, vaba aja asutuste ja palju muu kohta, mida teel olles vaja võib minna. Sõiduki interjööri saad endale sobivaimaks muuta Peugeot i-Cockpit® Amplify süsteemi abil, mis võimaldab sul näiteks valida ekraani värve, aga ka sisseehitatud õhuvärskendaja kolme erineva aroomi vahel. 

Auto vastavalt vajadusele

Peugeot 5008 ei paku sõidunaudingut mitte ainult juhile, vaid ka kuni kuuele kaasreisijale. Tagumisel istmel reisijatele pakub auto tippklassi mugavust kolmel üksteisest sõltumatul ja reguleeritaval istmel, lisaks on võimalik autosse integreerida ka kolmas istmerida kahe kokkuklapitava ja eemaldatava istmega. Seega on sul võimalik kohandada oma linnamaasturit vastavalt vajadusele – võtta sõidule kaasa nii pere kui sõbrad või kasutada pagasiruumi enneolematut suurust kas või jalgratta transportimiseks. Kõrvalistuja istme seljatoe kokkuvoltimisel on võimalik vedada isegi kuni 3,2 m pikkuseid esemeid. 

Ja elu on lihtne!

Samuti peidab see funktsionaalne linnamaastur endas hulgaliselt erinevaid seadmeid, mis su elu lihtsamaks muudavad. Nii ei pea sa muretsema näiteks sellepärast, kus oma telefoni laadida, kuhu kohvitopsi asetada või mantlit rippuma panna. Selleks, et lastele päike silma ei paistaks, saad ette tõmmata päikesekatted, või pikal teekonnal suvilasse kasutada vahepeatuse ajal mõnusaks kehakinnituseks kokkuklapitavaid laudu. 

Loomulikult ei puudu ka Peugeot 5008 puhul mitmesugused juhiabisüsteemid nagu kiiruspiirangute tuvastamine, aktiivne sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem, adaptiivne püsikiirusehoidja või mitmed manööverdamis- ja parkimisabifunktsioonid. Omalt poolt lisavad turvalisust muuhulgas löögienergiat neelav kere ning kuus turvapatja. 

Olles nüüdseks sõitnud juba nii mitmete erinevate suuremate ja väiksemate autodega, on minu ühine mõte, et ma ei oleks kunagi uskunud, et üks auto võib inimesele nii palju tähendada. Muuhulgas tundub uskumatu, et niivõrd suur auto võtab niivõrd vähe kütust – keskmine kütusekulu olenevalt mootorist on vaid 4,0-5,5 l / 100 km. Peugeot 5008 linnamaasturiga sõidaksin igapäevaselt nii linnas kui maanteel ja isegi suur pagasiruum kuluks suviseks maaleminekuks kindla peale ära, et ka laste jalgrattad kaasa saaks võtta. 

 

Tekst: Annaliisa Köss

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar mai-juuni 2018.