Reklaam sulgub sekundi pärast

PÕNEV DIEET: MIS JUHTUS, kui ma 7 päeva järjest 3 muna sõin

Portaali womenshealthmag lugeja otsustas teha läbi eksperimendi vahetades oma tavapärase hommikusöögi munade vastu välja, sest ta oli tüdinud sellest, et varasemad hommikusöögid ei täitnud korralikult kõhtu. Sooviga tervislikumalt toituda ja kaalust alla võtta sõi ta nädal aega järjest igal hommikul kolm muna.

Portaali womenshealthmag.com lugeja otsustas teha läbi eksperimendi, vahetades oma tavapärase hommikusöögi munade vastu välja, sest ta oli tüdinud sellest, et varasemad hommikusöögid ei täitnud korralikult kõhtu. Sooviga tervislikumalt toituda ja kaalust alla võtta, sõi ta nädal aega järjest igal hommikul kolm muna.

Naise tavapärased hommikusöögid olid üsnagi süsivesikurikkad, ent valke leidus neis vähe ning juba paar tundi peale söömist oli kõht uuesti tühi ning ebatervislikud snäkid ahvatlesid. 

Miks just munad? Munad sisaldavad suures koguses organismi poolt hästi omastatavaid valke ning munakollastes leidub oomega-3-rasvhappeid, D-, E - ja B12-vitamiini. Lisaks täidavad munad korralikult kõhtu ning kolm keskmist muna sisaldab keskmiselt vaid 220 kalorit ja lausa 21 grammi valku.

Munade valmistamisel oli ta loominguline - valmisid tervislikud omletid, munapuder, praetud munad kerge salatiga ning keedumunad samuti salatiga. Omletile lisas ta köögivilju ning munapudru juurde valis värskeid köögivilju.

Esimene muutus, mis juba peale esimest hommikusööki toimus, tuli ilmsiks paar tundi hiljem, mil tal tavaliselt kõht juba tühjaks läks. Enam seda ei juhtunud ning olenemata sellest, mil moel ta endale hommikuti kolm muna valmistas, püsis kõht alati mitu tundi korralikult täis ning vajadus snäkkide järele oli kadunud.

Lisaks tõdeb naine, et varasemalt kulus tal hommikusöögi söömiseks üksnes viis minutit ning ta tegi seda enamasti liikumise pealt, kuid nüüd tuli leida see aeg, et rahulikult maha istuda ja hommikusöögile keskenduda. Sellest sai alguse mõnus rutiin ja hetk iseendaga olemiseks.

Kokkuvõtvalt tõdeb naine, et isegi kui ta edaspidi enam igal hommikul mune ei söö, siis kindlasti valib ta nüüdsest peale just neid toite, mis rohkem valku sisaldavad, sest nii püsib kõht kauem täis ja kui eesmärgiks on kaalust alla võtta, siis kindlasti võiks seda nii-öelda munadieeti proovida.

Allikas: womenshealthmag.com