Reklaam sulgub sekundi pärast

PÜSIMEIGIMEISTER Jana Sooäär-Conway: „Loon loomulikuna näivat ilu!”

„Meie näojooned ei ole enamasti klassikaliselt perfektsed ega sümmeetrilised, aga seda harmooniat naise välimuses saab luua püsimeigiga ja seejuures aina loomulikumalt. Nii loomulikult, et ei jäägi silma, et see pole kaasa sündinud,” räägib Itaalias õppinud ja kõrgelt hinnatud Orsini & Belfatto Academy diplomiga püsimeigimeister Jana Sooäär-Conway.

„Meie näojooned ei ole enamasti klassikaliselt perfektsed ega sümmeetrilised, aga seda harmooniat naise välimuses saab luua püsimeigiga ja seejuures aina loomulikumalt. Nii loomulikult, et ei jäägi silma, et see pole kaasa sündinud,” räägib Itaalias õppinud ja kõrgelt hinnatud Orsini & Belfatto Academy diplomiga püsimeigimeister Jana Sooäär-Conway.

„Minu eesmärgiks on luua naise välimusse harmooniat juurde ja tekitada illusioon, et püsimeik on loomulik ilu,” ütleb tegus Jana, kes enne püsimeigimaailma sukeldumist töötas kakskümmend aastat turundusvaldkonnas, juhtides rahvusvaheliste suurettevõtete turundusmeeskondi. „Peale nii pikka ühel alal töötamist vajasin ma uut väljakutset, mis annaks taas tunde, et teen oma tööd tõelise kirega. Olin alati ilumaailmast huvitunud – enne ülikooli majandusõpinguid kunstikeskkooli lõpetanud ja sel ajal lasin endale ka püsimeiki teha ehk erinevad asjaolud langesid sobivalt kokku. See vabadus ja mugavus, mis püsimeigiga kaasnes, tekitas minus püsimeigimaailma vastu sügavamat huvi. Kui ma hakkasin seda teemat maailma mastaabis vaatama, sain ühtäkki aru, et maailmas on püsimeigikunstnikke, kes teevad seda hoopis teistsugusel ja tõeliselt loomulikul tasemel,” naerab naine, kes asus toona omale kohe meistrit otsima, kellelt õppida, ja see meister pidi olema parim! 

Nii läkski Jana Itaalias selle ala maailmakuulsa tippmeistri, innovaatori ja koolitaja, Toni Belfatto käe alla õppima ja omab nüüd tunnustatud Orsini & Belfatto Academy diplomit. „Olen tahtnud õppida parimatelt ja see on mul ka õnnestunud. Õppida püsimeiki maailma tippudelt nagu Toni Belfatto ja Nataliya Yeremenko on olnud suur au ja andnud mulle väga tugeva baasi ja kahtlemata kõrged sihid,” räägib Jana. 

Trendid ei kehti

Jana jaoks on omamoodi missiooniks purustada arusaam, et püsimeik näeb välja nagu võõrkeha. „Tänasel päeval ei ole professionaalne püsimeik, tribal- ega õhtumeik,” viitab Jana kriipskulmudele või punastele huultele. „Täna liigub püsimeigimaailm selles suunas, et kõik oleks aina loomulikum ja sellele aitab kaasa ka tehnikate ja tehnoloogiate kiire areng.”

Ka naine ise on püsimeigimaailmas loomuliku suuna austaja. „Ma ei ole valmis kellelegi püsimeigina kulmude asemel triipe või huultele silmatorkavaid kontuurvõrusid tegema,” ütleb Jana. „Loomulikult on inimesi, kes neid veel tahavad, ja neid, kes neid veel teevad.” Naise sõnul peaks iga klient enne meistri juurde tulemist tutvuma tema töödega ning aru saama, millist stiili ta viljeleb, sest igal meistril on oma käekiri. Kaunite kulmude, huulte või silmalaineri loomine on kunst, mis vajab kunstniku silma, annet, põhjalikke oskusi ja kogemust. „Püsimeigi eesmärk on siiski leida klassikaline proportsioon, mis sobib just selle inimese näojoontega ehk siis naise näojoonte esiletoomine võimalikult kaunil ja harmoonilisel viisil – parima rõhutamine ja puuduoleva juurdeloomine,” on Jana veendunud. „Igasugused trendid püsimeigi puhul minu jaoks ei kehti, see käib tavameigi juurde ja seda võib igaüks ise kodus proovida.”

Elumuutev meik

„Naise välimus on tema loomuse väljendusvorm,” leiab Jana. Enne, kui Jana klienti veel ilusamaks joonistama hakkab, räägib ta kliendiga kõik aspektid läbi. Püsimeik on väga personaalne teenus ja nõuab kliendilt ja meistrilt suurepärast teineteisemõistmist. Proovin alati oma kliente võimalikult hästi tundma õppida. Minu ülesanne on luua usalduslik õhkkond ja mõista nende olemust, soove ja ootusi,” ütleb Jana, kes on oma klientide seast leidnud ka mitmeid väga-väga häid sõpru. Kahtlemata nõuab hea püsimeigi tulemuse saavutamine ka väga head suhtlemisoskust, sest omavaheline möödarääkimine võib lõppeda soovimatu tulemusega. „Minu kliendid annavad mulle palju energiat ja inspiratsiooni aina paremaid tulemusi saavutada. Tean, et olen oma eesmärgi saavutanud, kui klient ütleb, et tema püsimeik on „nii tema oma” ja see on saanud tema lahutamatuks osaks,” räägib Jana, kelle sõnul kuuleb ta üsna sageli inimesi ütlemas, et püsimeik on nende jaoks olnud elumuutev. „Naised saavad kauni püsimeigiga komplimente ja ka lihtsalt peeglisse vaadates tunnevad nad ennast veelgi kaunima ja enesekindlamana. See ongi püsimeigi mõte – tuua välja, mis on sinus parim ja seda natuke veel täiustada ja seeläbi anda naisele veelgi enesekindlust juurde. Ja lisaks kõigele muidugi säästa sinu aega ja teha elu uskumatult palju mugavamaks,” ütleb Jana.

www.cosmeticart.ee

Ilmunud ajakirjas Buduaar