Reklaam sulgub sekundi pärast

RAHVAMEDITSIINI ABI: kuidas kõhukinnisusest vabaneda?

Kõhukinnisus pole kaugeltki meeldiv asi, ent paraku on tegemist nähtusega, mis kimbutab väga paljusid inimesi ja seda olenemata vanusest, soost või rahvusest. Õnneks on olemas ka mitmeid meetodeid ja nippe, mille abil on võimalik kõhukinnisusest vabaneda ning ainevahetust turgutada.

Facebooki grupis "Rahvameditsiin ja teadmised" jagatakse soovitusi, kuidas kõhukinnisusest lahti saada - mida süüa ja mida mitte.

Esmalt toonitatakse, et vältida tasuks kindlasti šokolaadi, nisujahust tooteid ja piima. Ka rasvast liha on organismil raske seedida - kõhukinnisuse võib see veelgi hullemaks ajada.

Küll aga võiks süüa banaani, keedetud või aurutatud punast peeti, kiivit ja kuivatatud musti ploome. Veel soovitatakse kuivatatud mustad ploomid vees pehmeks leotada ning neist saumiksriga püree valmistada - laste puhul on antud meetod vägagi tõhus.

Ka keefir, mille sisse on segatud jahvatatud linaseemneid või hoopis lisatud teelusikatäis linaseemneõli, mõjub seedimisele väga hästi.

Proovida tasuks ka head oliiviõli. Alusta päeva, juues klaasitäie sooja vett, ning seejärel võta supilusikatäis oliiviõli otse tühja kõhu peale pool tundi enne sööki.