Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT! PORGANDIKOOK – see kõige kreemisem

Porgandikook on tõeliselt hõrgutav ja mahlane suutäis ning pakub maitsemeeltele pisut erilisemat elamust, kui klassikalised koogid. Siinse hõrgutise valmistamine ei ole sugugi keeruline, ent pisut aega tuleks siiski varuda, et kook kenasti õnnestuks. Tulemus on seda väärt.

Porgandikook on tõeliselt hõrgutav ja mahlane suutäis ning pakub maitsemeeltele pisut erilisemat elamust kui klassikalised koogid. Siinse hõrgutise valmistamine ei ole sugugi keeruline, ent pisut aega tuleks siiski varuda, et kook kenasti õnnestuks. Tulemus on seda väärt!

Põhi:

300 g porgandit
140 g võid
90 g rafineerimata suhkrut
50 g melassisuhkrut
3 muna
110 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
70 g jahvatatud mandleid
70 g hakitud Kreeka pähkleid
1 dl rosinaid
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl jahvatatud ingverit
2 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
1 apelsini mahl ja koor
soola

Vahele:

250 g hapukoort
1 spl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Katteks:
150 g maitsestamata toorjuustu
150 g banaanimaitselist toorjuustu
2 tl tuhksuhkrut
1 paksema sidruniviilu riivitud koor ja mahl

Eeltöö põhja valmistamiseks:

Eralda munakollased valgetest. Pese rosinad ja pane kuuma vette likku, enne koogile lisamist nõruta. Pese apelsin soodaga puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl. Jahvata pähklid ja mandlid. Riivi porgandid.

Põhja valmistamiseks vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munakollased, lisa ka apelsinimahl ja -koor.  Sega kuivained omavahel, sh jahvatatud pähklisegu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõik kokku ja kalla tainas võiga määritud ning jahuga üle puistatud 18 cm läbimõõduga koogivormi.

Küpseta 180 kraadi juures umbes 55 minutit (küpsust saad kontrollida koogi keskele torgatud puidust tikuga). Lase koogil vormis pisut seista, siis tõsta restile jahtuma.

Lõika jahtunud kook pooleks, määri alumisele kihile hapukooresegu. Lase sel taheneda, seejärel tõsta peale teine koogikiht.
Sega katteained omavahel ning määri kreem jahtunud koogile. Kaunista!

Retsept on Teevi blogis siin