Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: šokolaadikook, mis ei vaja küpsetamist

Kook, mis valmistatud kahest erinevast šokolaadist, kõlab eriti töörohke magustoiduna, kuid tegelikult on küpsetist väga lihtne valmistada. Lihtne kook ei nõua küpsetamist, vaid ainult mõned tunnid külmkapis seismist. Tegu on tõelise šokolaadiunelmaga, mis koosneb valgest ja tumedast šokolaadist ning sobib ka kõige suuremale maiasmokale, kirjutab Soppa365

Vaja läheb: 

200 g šokolaadiküpsiseid

50 g võid

5 dl vahukoort

200 g maitsestamata toorjuustu

200 g tumedat šokolaadi

200 g valget šokolaadi

Tee nii: 

1. Valmista kõigepealt põhi, purustades šokolaadiküpsised peeneks. Lisa hulka sulatatud või ning sega omavahel tasaseks. 

2. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Pane põhi seejärel külmkappi ootama. 

3. Vahusta vahukoor ning jaga see kahte erinevasse kaussi. Jaga ära ka toorjuust (100 g ühte kaussi ja 100 g teisse). 

4. Sulata tume šokolaad ning vala see ühte anumasse. Sega hoolikalt, kuid ära vahusta. 

5. Seejärel sulata valge šokolaad ning vala teise kaussi. Sega hoolikalt. 

6. Võta külmkapist põhi ning vala sellele peale valge šokolaadiga segu. 

8. Seejärel vala sinna peale tumedat šokolaadisegu. Ära sega neid omavahel. 

9. Aseta kook tagasi külmkappi ning lase sellel mõni tund külmas olla. 

10. Kaunista kook ja serveeri see.