Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: TERAVILJAVABAD vrapid linaseemnetest

Tuuli Ivainen jagab oma blogis iga mõne aja tagant uusi ja põnevaid retsepte, mis kindlasti katsetamist väärivad. Üheks selliseks on linaseemnetest valmistatud vrapid! Tundub uskumatu, et linaseemnetest annab üldse vrappi valmistada, kuid nii see on ja retsept ise on imelihtne.

Sul pole vaja midagi muud, kuid pisut kannatust ning keskendumist. Ja mõistagi vajalikke koostisosi... Ent neid on antud juhul tõepoolest väga vähe.

Asume retsepti juurde ehk siis vaja läheb: 

Linaseemnejahu

Kuuma vett (külma veega asi ei tööta!)

Soola, meelepäraseid ürte vms

Kaussi/potti

Küpsetuspaberit

Tee nii:

Aja potis vesi keema ning seejärel keera kuumus kinni. Sega kuuma vee sisse linaseemnejahu ning sega hoolikalt, kuni tekib vormitav taignapall. Koguseliselt tegin mina seekord täiesti tunde järgi, kuid oluline on lisada jahu juurde niipalju, et tainas ei oleks liiga kleepuv ega kindlasti mitte vedel. Selline mõnus vormitav taignapall. Kui tainas on valmis, siis rebi sellest tükike, veereta pallike ning aseta kahe küpsetuspaberi lehe vahele ning rulli taignarulliga õhukeseks. Taigna rullimise käigus võid lisada juurde ka veidi linaseemnejahu kui tundub, et tainas kipub väga palju kleepuma. Jälgi, et ei rulliks liiga õhukeseks, muidu võib see laguneda. 

Kuumuta pann ning tõsta vrapp pannile, küpseta minut-paar mõlemalt poolt ning aseta taldrikule kaane alla (siis jäävad vrapid pehmemad) ja korda sama tegevust seniks kuni tainast jätkub. Naudi meelepärase täidisega.

Vaata ka Tuuli blogi siin