Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: VANAKOOLI kukeseenekaste

Just praegu on käes see imeline aeg, mil värskeid kukeseeni on imelihtne saada ning neist saab loomulikult väga palju kõikvõimalikke maitsvaid roogasid valmistada. Kuid kõige imelisem ja muidugi ka lihtsam on traditsiooniline kukeseenekaste, mis sobib oivaliselt värske kartuli ja tilliga.

Just praegu on käes see imeline aeg, mil värskeid kukeseeni on imelihtne saada ning neist saab loomulikult väga palju kõikvõimalikke maitsvaid roogasid valmistada. Kuid kõige imelisem ja muidugi ka lihtsam on traditsiooniline kukeseenekaste, mis sobib oivaliselt värske kartuli ja tilliga.

Antud retsepti puhul on praadimisel kasutatud võid, kuid sa võid selle asendada ka kookosrasva või ghee'ga.

Vaja läheb:

50 g võid
1 sibul
300-400 g kukeseeni
2 dl hapukoort
soola-pipart
tilli 

Kui soovid, võid hapukoore asendada piimaga ning kastme paksendamiseks kasutada pisut nisujahu või miks mitte ka tatrajahu.

Tee nii: 

Sulata pannil või, prae selles sibul ja kukeseened kergelt läbi. Lisa hapukoor. Lase keema tõusta. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga. Serveeri koos värske kartuliga.