Reklaam sulgub sekundi pärast

SAA TUTTAVAKS LAULJATAR Laura Pritsi ekstravagantse stiiliga

Lauljatar Laura Pritsi stiili võib kirjeldada väga mitme sõnaga, kuid sõna "igav" sinna alla kindlasti ei kuulu. Laura on julge ja natukene üle võlli riietuja, kes arvab, et Eesti naised ei tohiks karta proovida erinevaid rõivaid ja värve, sest lõppude lõpuks: mis sul kaotada on? Elame ju vaid korra!

Sa oled nii värvikas naine, et ma lihtsalt pean küsima: milline on sinu suhe moega?

Aitäh. Moega suhe on mul üsnagi pikk. Kooliajal oli mul kombeks koolist tulles vaadata kordamööda MTV-d ja Fashion TV-d. Mul oli pisike märkmik, kuhu panin kirja lemmikdisainerite nimed. See oli justkui minu pisike moekool. Armastus taaskasutuse ja second hand riiete vastu tekkis, kui hakkasin käima tänavatantsu trennis Prodance tantsustuudios. Meie treenerid olid väga värvikad ja kandsid superägedaid riideid. See oli mulle suureks inspiratsiooniks. Hakkasin üha enam eksperimenteerima igasuguste kostüümidega. Tegin endale ka ise aksessuaare. Ma mäletan, et küsisin vanaemalt ühed vanad prillid, mida ta enam ei kandnud ja ta aitas mul nendelt klaasid haamriga eemaldada. Värvisin guaššvärviga raamid mürkroheliseks, lisasin hõbedast sädelust ning saingi endale ilma klaasideta rohelised prilliraamid, mida kandsin nii koolis kui vabal ajal. Mäletan, et tegin endale ka kõrvarõngad ning kandsin ühes kõrvas pisikest diskokuuli ja teises neoonroosat Barbie tossu. See oli aeg kui moesuund New Rave noorte seas meeletult laineid lõi, ja kõik mis oli UV- või neoontoonides, oli mega in.

Milline on sinu esimene moemälestus?

Minu esimene moemälestus on ilmselt ajast, mil olin umbes 5-6 aastane. Mul oli harjumus iga natukese aja tagant riideid vahetada. Eriti kui meil olid kodus külalised, pidasin absoluutselt vajalikuks vahetada vähemalt iga tunni aja tagant kostüüme, sest eelmine tüütas mind ära. Mul on siiani harjumus võtta esinemisele alati vähemalt üks varukostüüm kaasa juhuks, kui teine variant tundub ikkagi õigem. Mida pikem on reis, seda raskem on muidugi neid kostüüme etteennustavalt kaasa vedada ja tuleb leppida sellega, mis on olemas.

Milliste märksõnadega kirjeldaksid enda stiili?

Kirju. Metsik. Värviline. Emotsionaalne. Lõbus. Seikluslik. Mitmekülgne. Kindlasti mitte igav.

Sa oled väga julge ja ekstravagantne riietuja. Kas meenub mõni lõbus seik, millesse oled tänu välimusele sattunud?

Meie koolis filmiti kunagi "Klass: Elu pärast’" seriaali ning tegin seal oma esimese teledebüüdi. Olin seljaga kaamera poole, aga kaadris olid mu värviline pintsak ja lokkis juuksed. Veidi koomiline, kuid samas lahe kogemus, mida sain kogeda ilmselt tänu oma teistsugusele välimusele.

Meenuta kõige ägedamat komplimenti, mis sulle on tehtud!

Ütlen ausalt, et ega Eestis ei ole just kõige kergem elada sellise natuke üle võlli riietusstiili armastajana. Tihtipeale kuulen negatiivseid kommentaare oma välimuse ja riiete osas, kuid olen need peast täitsa välja lülitanud. Minu jaoks ongi kõige suurem kompliment, kui keegi julgeb mulle tänaval ligi tulla ja öelda: wow, sa näed äge välja ja sul on lahe stiil! Kust sa selle jaki ostsid? Või midagi sellist. Üldjuhul on positiivne üks kümnest kommentaarist või vähemgi, ja seetõttu ongi kõige julgustavam minu jaoks, kui keegi arvab, et nii nagu teen, olen ja kannan, ongi äge. Seda ei kohta Eestis kahjuks palju. Kuid sellest ei tasu lähtuda ja lasta end morjendada. Kui endale tundub äge ja tunned end enesekindlalt, siis lihtsalt naudi ja ära kuula, mida sulle öeldakse. Haters gonna hate!

Sa oled paljudele inspiratsiooniks, aga kes on sinu suurimad stiileeskujud/ikoonid, kelle stiili ise salamisi jälgid?

Minu sõbrad ja muusika on minu kõige suurem inspiratsioon. Ma usun, et see kuidas me riietusega ennast väljendame, on paljuski seotud sellega, millises keskkonnas me viibime ja millised on inimesed meie ümber.

Kui peaksid oma garderoobist välja tooma ühe kõige lemmikuma eseme, mis see oleks?

Tooksin välja oma nahktagid. See on minu metsikult suur armastus. Ma ei suudaks neist kindlasti vaid ühte lemmikut valida. Nii veidralt kui see ka ei kõla, tunnen, et mul on väga lähedane suhe kõikide oma riietega. Need panevad mind elavana tundma ja läbi oma riiete saan väljendada ennast nii nagu tunnen.

Mida leidub sinu garderoobis kõige rohkem, mida kõige vähem? Miks?

Kõige enam leidub nahktagisid ning kõige vähem peakatteid ja mütse, sest need lihtsalt ei sobi mulle. Mul on paar sooja talvemütsi juhuks kui ikka väga külmaks läheb ning vaid kapuutsist ei piisa. Siis kannan vahel harva ka talvemütsi. Nahktagid on mu vaieldamatud lemmikud, mida kannan nii laval, avalikel üritustel kui ka vabal ajal.

Kas on midagi, mida sa kunagi selga ei paneks?

Ilmselt mitte. Igat asja on võimalik kuidagi ägedaks tuunida või mingil moel välja kanda. Mütsidega läheks mul keeruliseks, aga kui väga vaja, siis mõtleksin ikka midagi välja.

Kus šoppad kõige meelsamini – Eestis, välismaal või hoopiski internetis?

Kahjuks või õnneks ei ole ma enda jaoks veel avastanud internetis šoppamist. Mulle meeldib poodides käia ja vaadata kangaid ja riideid ning näha oma silmaga, mis on hooaja trendid. Kõige enam meeldib mulle käia second hand poodides, kuna seal on asju, mida mujal ei leidu: kangad, lõiked ja aksessuaarid erinevatest ajastustest. See on meeletult põnev maailm minu jaoks. Teksapükse, pesu ja talvejalanõusid jms. ostan üldjuhul ikkagi kaubanduskeskustest ja kiirmoekettidest.

Milline on kõige hinnalisem ese sinu garderoobis?

Kõige hinnalisem ese on ilmselt üks eriti äge mantel, mille sain kingituseks pärast pildistamist. Mantel näeb lihtsalt nii vinge välja, et röövib halastamatult kõik pilgud ruumis.

Eesti naised on väga tagasihoidlikud riietujad. Sellised värvikombinatsioonid nagu sinu garderoobist leiab, on paljudele eneseületuseks. Mida sa ütleksid neile Eesti naistele, kes värve sinu seljas küll imetlevad, kuid ise kanda ei julge?

Inimestel on tekkinud mingi arusaam, et teatud vanuses ei tohiks enam värve või pilkupüüdvaid riideid kanda. Minu küsimus kõlab: mis sul kaotada on? Äkki see fuksiaroosa jakk või litterkleit annab sulle sellise enesekindluse kick'i ja toob su parimad iseloomujooned välja? Riietus ei ole lihtsalt kehakate. See mõjutab nii palju meie enesetunnet – kui kannad kogu aeg süngeid toone ja kardad oma keha kõige ilusamaid kumerusi rõhutada, siis täpselt see suhtumine kandub edasi ka sinu enesetundesse. Mina soovitaksin proovida ja katsetada. Kasvõi üks kord ja vaadata, kuidas sa end tunned. Mitte kuidas keegi arvab, et sa peaksid riietuma ja oma tõelist mina vaos hoidma. Olge julged ja katsetage, sest me elame vaid ühe korra!