Reklaam sulgub sekundi pärast

SALARELV SINU MOEARSENALIS: outlet-shopping!

Kas on võimalik saada samaaegselt kvaliteeti ja head hinda? On küll! Lahenduseks on outlet-poed.

Outlet-kontseptsiooniga poe puhul on tegu kauplusega, kuhu on kokku kogutud (enamasti eri kaubamärkide) esinduspoodidest iga hooaja lõpus üle jäänud kaup. Kuna trendid ja aastaajad muutuvad, on poodidel huvi alles jäänud kaup siiski maha müüa ja et ladudesse ruumi teha, luuakse selleks outlet- ehk väljamüügikauplus. Moehuvilise suureks võiduks on see, et outlet’i hinnad on soodsamad tavapoe omast. Vahel saab head kraami peaaegu niisama!

Tavapoodide soodustused küündivad tavaliselt 20–30% piirimaile. Outlet’is kukuvad brändide hinnad aga lausa 50–80% ning mitmeid kordi aastas toimuvatel spetsiaalsetel müügipäevadel saab teinekord mõne euro eest asju, mis kuus kuud tagasi veel kümneid, kui mitte sadu kordi rohkem maksid. Liiga hea, et tõsi olla? Ei! Mõned nüansid outlet-šopingul muidugi on.

Outlet’i kõige tulemuslikumaks külastamiseks tasub natuke aega varuda, sest outlet’is ostlemine on nagu väike seiklus – kunagi ei tea, mille ägeda otsa sattuda võid! Kvaliteetsed joped või jalanõud, mille alghind võis olla 200–300 eurot, võib outlet-poest leida näiteks 30 euro eest. Outlet’i külastades tuleb aga arvestada, et välja pandud mudelitest ei pruugi teisi värve või suuruseid saada olla. Kuid alati tasub küsida.

Kui mujal maailmas on outlet-keskused kümnete allahindluspoodidega juba väga levinud, siis Eestis selliseid linnakuid veel tekkinud ei ole. Kõige lähemal sellele on Põhja-Tallinnas asuv Arsenal keskus, mille 100-aasta vanuste müüride vahel tegutseb aina rohkem erinevaid brändikaupu müüvaid outlet-poode. Erinevalt muust maailmast, kus taolised keskused linnadest väljas tegutsevad ning heade hindade nimel vahel tunde bussis või rongis loksuma peab, on Arsenali näol tegu oluliselt ligipääsetavama keskusega. Boonuseks üheksa erinevat söögikohta ning tõeliselt stiilne arhitektuur – nimelt toimetab Arsenal suures punastest tellistest tsaariaegses relvatehases. 

Denim Dream Outlet 

Denim Dreami kaubamärk loodi 2003. aastal ning 2004. aastal avati esimesed Denim Dreami kauplused. Tänaseks on ettevõte jõudsalt laienenud, omades üle 100 poe Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas.

Denim Dreami kauplustekett on tuntud mitmekülgse brändivaliku poolest terves Baltikumis, pakkudes klientidele nii maailmakuulsaid trendibrände kui ka klassikalisemaid moebrände nagu Guess, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Tom Tailor, Camel Active, Max&Co., Mustang, Molly Bracken jpt.

Denim Dream Outletis on kogu brändikaup tavahinnast 30–50% soodsam. Hoia silm peal ka kampaaniapakkumistel!

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn

Bestbrands Outlet

Bestbrands Outlet’ist leiab soodsate hindadega huvitavaid ja trendikaid kaubamärke ning kollektsioone parimatelt rahvusvahelistelt brändidelt. Bestbrands Outlet’is müüakse kaubamärke nagu Lacoste, Didriksons, Ralph Lauren, Karl Lagerfeld, Kendall + Kylie, UGG, Bianco, Diadora, Kaporal, Champion, Adidas, Nike, Converse, Lancaster, Ellesse, Heidi Klum, Michael Kors, Stella McCartney jpt. 

Lisaks allahindlustega kaubamärkidele leiab Bestbrands Outlet’ist ka laias valikus eri brändide ainulaadseid näidistooteid.

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn

Moe Outlet 

Moe Outlet’ist leiad originaal-bränditooteid nii naistele kui meestele tuntud kaubamärkidelt nagu Esprit, Tommy Hilfiger, Desigual, Vagabond, Mos Mosh, Diesel, Camel Active, Diesel. Pere pisematele on esindatud kõrgelt hinnatud lasterõivaste brändid Mayoral ja Name It. Rõivaste juurde sobitamiseks on valida Fiorelli ja Eternel moekate käekottide vahel. Sära annavad Pilgrim ja SNÖ of Sweden trendikad ehted. Kõik need suurepärased kaubad on Moe Outlet'is tavahinnast kuni 70% soodsamad.

Hoia silma peal Moe Outlet’i Facebooki lehel ning ole kursis parimate pakkumiste ja põnevate auhinnamängudega. Moe Outlet’iga soodsalt moodsaks!

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn

YEAR Outlet

YEAR on Eesti rõivabränd, mis tegeleb kvaliteetse disaini ja teostuse pakkumisega juba aastast 1995. YEAR on üsna tuntud kaubamärk Skandinaavias. YEAR üleriided (mantlid, joped jm) on valmistatud kvaliteetsetest Itaaliast pärit kangastest ja toodetud Eestis, Kehras asuvas vabrikus. YEAR tooted on disaininud Raivo Holm. YEARi kollektsioone on tutvustatud Tallinna moenädalate raames; 2015. aastal oli Raivo Holm ka Kuldnõela nominent ning sai publikulemmiku preemia.

YEAR Outlet’is leiab nii pakse talvemantleid kui kergemaid kevadisi ja suviseid jakke nii naistele kui meestele.

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn

Cozy Boutique

Cozy Boutique on Itaalia ja Taani moodi armastavaid naisi rõõmustanud juba üle 5 aasta. Cozy’st leiab mugavat, kvaliteetset ja head disaini. Valikus on nii üleriided kui kleidid, seelikud, püksid, pintsakud, pluusid ja kampsunid mitmetelt tuntud kaubamärkidelt. Cozy Boutique’ist leiab ka valiku pluss-suuruses naisterõivaid. 

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn 

InTheCloset 

InTheCloset butiikpoest leiab stiilseid ja silmapaistvaid rõivaid stiilsetele ja julgetele naistele. Mitte ainult mugavad, aga ka kaunid ja moekad riided, mille hulgast leiab suurepäraseid leide Venemaa moedisaineritelt. InTheCloset kollektsioon pakub rõivaid igapäevaseks kandmiseks, õhtu- ja kokteilikleite pidulikumateks sündmusteks ning palju muud.

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn

Bestbrands HOME Outlet 

Skandinaavia kodudisain ei ole mitte ainult trendikas, vaid ka funktsionaalne ja lihtne. Bestbrands HOME Outlet on kauplus, kust leiab Skandinaavia stiilis kodusisustust 30–40% tavahinnast soodsamalt. Outlet’is on nii väikseimaid sisutuselemente, dekoratsioone kui ka suuremaid mööblitükke. 

Valikus on kaubamärgid nagu House Nordic, Monograph, Bloomingville, Nicolas Vahé, Meraki, House Doctor jpt.

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn

Uuskasutuskeskus 

Taaskasutuse ja second-hand'ide austajaid ootab parim valik Uukasutuskeskus, kust leiab kõike, alustades nipsasjakestest, raamatutest ja rõivastest ning lõpetades spordivarustuse, muusikainstrumentide ja mööbliga. Uuskasutuskeskuses vahetub kaup iga kuu ning põnevaid leide on nii pere pisematele kui vanematele liikmetele. Kel kasutuskõlbulikke ja puhtaid asju, saab need ise Uuskasutuskeskusele annetada. MTÜ suunab oma tegevus- ja laienemiskuludest ülejäänud kasumi teiste sotsiaalselt mõjusate algatuste toetamisse, nagu näiteks programmi Kiusamisvaba Kool.

Asukoht: Arsenal keskus, Erika 14, Põhja-Tallinn

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar mai-juuni 2019.