Reklaam sulgub sekundi pärast

SEDA LIHTSAT IQ-TESTi suudab lahendada heal juhul iga viies inimene

Kui tahaksid testida oma IQ-d, aga ei jaksa läbi teha järjekordset ajamahukat testi, siis siin on sulle kiire ja piisavalt ülevaatlik  kolme minuti test. Need kolm lihtsat matemaatika ülesannet näitavad, kas kuulud 20% maailma arukamate hulka. 

See test oli osa Massachusettsi tehnikaülikooli professori Shane Fredericki poolt 2005 aastal avaldatud suurema uurimistöö tulemusest.  Uuringus osales enam kui 3000 erineva haridustaustaga inimest. Üllataval kombel põrusid nendes ülesannetes isegi need, kes olid lõpetanud Yale'i või Harvardi Ülikooli. Testis osalenud inimestest vaid 17% suutsid õigesti vastata kõigile kolmele küsimusele. Professor Frederick on ise öelnud, et vastused on lihtsasti arusaadavad, kui inimesele lahti seletada, aga suur osa inimestest ei tule ise õige vastuse peale. 

Lahenda ülesanded:

1. Pesapallikurikas ja pall maksavad kokku 1.10€. Kurikas maksab 1€ rohkem kui pall. Kui palju maksab pall?

2. Kui viiel masinal võtab aega viis minutit, et valmistada viis detaili, siis kui palju kulub 100 masinal aega, et valmistada 100 detaili?

3. Järves kasvab vesiroosipadi, mis kasvab iga päevaga 2 korda suuremaks. Kui 48 päevaga kataks ta kogu järve, siis kui palju aega kulub, et pool järve katta?

Enamus inimesi vastasid nii:

1. 10 senti

2. 100 minutit

3. 24 päeva

aga kahjuks pole need õiged vastused. 

Õiged vastused on...

1. 5 senti

2. 5 minutit

3. 47 päeva

 

Kuidas sul läks?