Reklaam sulgub sekundi pärast

ŠOKEERIV TÕDE: 20aastane naine suri beebipillide võtmise tagajärjel

Inglismaalt pärit Abbey Parkes oli oma elu tipus. 20-aastane naine töötas juriidilise sekretärina, elas koos kallimaga ning oli sõprade poolt palavalt armastatud ja populaarne. Kõik oli justkui korras, kuni ühel päeval leiti Abbey oma kodust teadvuseta ja ta ei hinganud enam, kirjutab Daily Mail. 

Mõni aeg enne juhtunut oli Abbey tundnud rinnus valu, samuti oli tal pea aeg-ajalt valutanud ja süda läikinud. Pärast arvukate spetsialistide külastamist jäi tema haigus avastamata ja talle määrati lihtsalt valuvaigisteid. Abbey elas oma igapäevast elu edasi ja ei kogenud mingeid eluohtlikke sümptomeid. 

Kaks nädalat hiljem leiti aga nooruke naine oma kodust teadvuseta ja ta ei hinganud enam. Abbey süda oli seiskunud ja arstid ei suutnud tema elu päästa. Pikka aega oli surma põhjustaja ebaselge, kuid hiljuti paljastas uurimine tema surma tõelise põhjuse - Abbey'l oli antibeebipillidest kopsuemboolia tekkinud. 

Abbey oli pille söönud alates 14. eluaastast, sest sellest ajast saadik, kui tal päevad hakkasid, oli tema hormoonide tasakaal paigast läinud. Tegelikult poleks antibeebipillid naisele tema päriliku haiguse tõttu sobinud, kuid arst kirjutas need välja ilma täiendavate lisauuringuteta. Pillid, mida Abbey kuus aastat söönud oli, tekitasid veresoones trombi, mille tagajärjel seiskus Abbey süda ja ta suri. 

Abbey ema soovis tütre surma avalikkuse ette tuua hoiatuseks ka kõikidele teistele ning ühtlasi loodab ta, et tema tütrega juhtunu suudab äkki päästa kellegi teise elu.