Soome toiduamet Evira hoiatab kodumaistes porgandites leiduva ohtliku nakkuse eest, mis põhjustab toidumürgitust. Tegemist on Y. pseudotuberculosis nimelise bakteriga, mis on ka varem ulatuslikke epideemaid põhjustanud, vahendab Iltalehti. Kuigi bakter pole väga levinud, võib see porganditesse jõuda juba saagikoristamise ajal ning suudab elus püsida ka 0-5-kraadise temperatuuri juures. Evira sõnul võib bakter põhjustada haigestumist siis, kui selle arv kasvab piisavalt. Toidumürgituse vältimiseks on väga oluline porgandite nõuetekohane käsitlemine. Nende hulka kuuluvad köögiviljade pesemine, koorimine ja käsitlemine eraldi noaga. Õigesti käsitledes on porgandite söömine tervisele ohutu. Kuna mikroobid paiknevad taime peal, siis pestes ja koorides need hävinevad. Samuti tuleks meeles pidada käte hoolikat pesu peale porgandite käsitlemist.
mees ja naine kohtingul — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks 7 KÜSIMUST, mida mehelt esimesel kohtingul küsima peaks
Maria Baydar — FOTO: GoodNews, Karen Härms Nipinurk Maria Baydar enesearengust: ainuke ressurss, mille kaudu maailma enda ümber kujundada, oleme me ise
Mees ja naine — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks TOP 3: KAVALAD trikid, mida mehed naiste vallutamiseks kasutavad
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda