Suvisel ajal ei tahaks kohe kuidagi köögis kaua aega veeta, kuid siiski võiks ju miskit maitsvat magustoiduks valmistada. Üks õhuline vahukoore-maasikakook lehttaigna põhjal ei vajagi õnneks suurt mässamist, ent maitseb lausa oivaliselt. Komponente on vähe, magusust ja mahlasust piisavalt ning lisaks võib antud retsepti puhul kasutada ka oma fantaasiat.Vaja läheb: 500 g lehttainast 400 ml vahukoort maitse järgi (ca 0,5–2 dl) suhkrut 1 tl vanillisuhkrut 0,6 kg värskeid maasikaid Tee nii: rulli lehttainas lahti ja lõika kolmeks ühesuuruseks ruuduks – paksus võiks jääda ca 0,7–0,8 mm. Küpseta lehttainast lõigatud ruudud 200 kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 10 minutit). Vahusta vahukoor, lisa suhkur ja vanillisuhkur. Viiluta maasikad seibideks. Aseta esimene lehttainaruut alusele, määri peale vahukoort, aseta peale maasikaseibid ning seejärel aseta peale teine lehttainaruut ning kiht vahukoore ja maasikatega. Nii saad kolmekihilise koogi, mis sobib serveerimiseks koheselt, kuid võib ka külmikus külalisi oodata.
Katrin Lust elukaaslasega — FOTO: Katrin Lust/Instagram Suhted ja seks KATRIN LUST paljastas, kuidas ta oma mehega tegelikult tuttavaks sai
Rebecca Toome ja Miina Rihanna Rõivas — FOTO: Rebecca Toome/Instagram Ilu ja mood TÕELINE PILGUPÜÜDJA: KOIT TOOME tütar näitas Tallinn Fashion Weekil stiilset välimust
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda