Reklaam sulgub sekundi pärast

SUVI KOHAL? Rannavormi Dr Simeonsi dieediga!

Marimell.eu blogijad Mari-Leen Albers ja Meelis Tomson võtsid märtsis vastu väljakutse läbida Dr Simeonsi dieedi lühike 23-päevane dieediperiood, et suvele vastu minna kergemal sammul. Programmi läbimine kulges paaril läbi tõusude ja mõõnade, kuid mis kõige tähtsam  mõlemad on kogemuse, kaotatud kilode ja sentimeetrite üle tänulikud. Parem enesetunne ning tervislikumad toitumisharjumused boonuseks juures.

Miks pidasite vajalikuks kaalulangetamisega alustada?

Mari-Leen: Ma olen kunagi maovähendusoperatsiooniga 56 kilo kaotanud ning olnud kaalus 6062 kilo. Pärast sünnitust jäi kaal püsima 70 kg juurde proovisin küll, aga sealt edasi ei liikunud ühegi nipiga kummalegi poole. Sellest hoolimata usun, et igal hommikul ärgates tuleb peeglisse vaadata ja öelda: “Ma meeldin endale.” Olen seda julgelt üle 20 aasta praktiseerinud. Ma meeldingi endale ja ei ole teinud kaalunumbrist probleemi. Dr Simeonsi dieet tekitas lihtsalt omajagu põnevust ning haarasin võimalusest.

Meelis: Ma ei ütleks, et mul oleks otseselt midagi viga olnud. Lihtsalt väike kõht oli ees ja ma olin ise rahulolematu. Käisin küll trennis ja võtsin isegi personaaltreeneri, kelle abiga suutsin kaalu vähendada ja lihasmassi kasvatada, aga see pagana kõhupekk... Dr Simeonsi dieet tundus sellest vabanemiseks õige lahendus olevat.

Miks just Dr Simeonsi dieet?

Mari-Leen: Tegelikult oli programmi täispika 40-päevase versiooni läbimise mõte mul juba eelmise aasta kevadel, kuid siis lõin araks. Mulle tundus liiga hirmutav 40 päeva täpselt jälgida, mida sööd ning ei tahtnud ebaõnnestuda. Lühem 23-päevane variant tundus mõistlikum. Tutvusringkonnas oli Dr Simeonsi dieedi läbimise kogemus olemas  näiteks üks sõbranna on selle abil nelja nädalaga 9 kg alla võtnud. Mina võtsin seda kui eksperimenti, et omal nahal ära proovida, kuidas asi toimib.

Meelis: Mina tunnistan ausalt, et mul ei olnud otseselt plaanis seda dieeti läbida, aga kuidagi läks nii. Rääkisime Leenuga ja siis konsultandiga ja ma mõtlesin, et miks ka mitte. Arvasin, et kui raske see ikka olla saab ja koos on kindlasti lihtsam.

Kui raske oli dieedi läbimine?

Mari-Leen: Minu jaoks oli kõige suurem probleem oma toiduportsjonid ära süüa, sest kogused olid suhteliselt suured ja ei olnud vähe õhtuid, kus osa toidust jäi üldse alles. Kui dieedikonsultandi menüüdest lähtuda ei taha, siis ise lubatud toiduainete piires on miskit valmis nuputada paras kunst. Kuna kaldusin lõpuks reeglitest kõrvale ja tuli ette ka patustamist, kajastus see omakorda tulemustes. Seega, minu soovitus on kindlasti konsultandiga koostööd teha ja mitte patustada  asi on seda väärt!

Meelis: Kuna ma varasemalt ei ole kunagi jälginud toodete suhkrusisaldust, siis dieedi alguses tekkisid mul täielikud suhkruvõõrutusnähud. Oli hetki, kus mu aju lihtsalt ei töötanud ja pea oli tühi. Varasemalt oli selle lahenduseks alati šokolaad, kuid mitte seekord. Aitasid mind vitamiinid ja puuviljad, apelsinivesi, maasikad ja õunad. Umbes 68 päeva pärast dieediga alustamist läks juba elu ilusamaks, seega soovitan selle perioodi ilusti vastu pidada. Mul on väga hea meel, et tegin seda dieeti koos Leenuga, sest koos on ikka palju-palju kergem. Mõni päev on kohe tunne, et milleks kõik see ja ma lähen võtan hoopis ühe kebabiprae. Just sellistel hetkedel on vaja kedagi, kes su maa peale toob ja keelab. Järgmine päev oled aga ehk ise see, kes on teisele toeks.

Kuidas jäite saavutatud tulemusega rahule?

Mari-Leen: Kuigi reeglitest kõrvalehiilimise tõttu mu kaalulangus kõige suurem ei olnud, siis numbrid ümbermõõtude osas räägivad enda eest. Leian, et olulisem kaalunumbrist on see, kui teksad hoiavad jalas hästi, parka hakkab lotendama ja jalgu vaadates ei jää kõht ette.

Meelis: Loomulikult on mul hea meel, et kaal langes ja magu pole enam nii suur kui vanasti. Ma julgen väita, et minul läks väga hästi, sest vahe on märgatav. Kuid kogu selle asja juures on miinuseks see, et mul tuleb sisuliselt kogu enda garderoob välja vahetada. Absoluutselt kõik teksad on mulle suured ja nende jalga panemiseks ei pea ma ei lukku, ega nööpe lahti tegema, vaid libistan üles nagu dresse.

Mida teeksite järgmisel dieediringil teisiti?

Mari-Leen: Püüaksin olla 100% reeglites, sest siis see dieet toimib kõige paremini. Ei seaks endale ka ajalist piirangut, sest kui tuleb ette patustamist, saab seda dieediperioodi pikendamisega tasa teha. Isegi kui esimesel nädalal tundub kolm nädalat hirmuäratav, siis teise nädala lõpuks on tunne, et võiks vabalt pikemalt teha. Keha harjub uue menüüga ruttu.

Meelis: Edukaks kaalulangetamiseks on oluline vaimne valmisolek. Minul sel korral selleks aega ei jagunud. Leenu lihtsalt teatas, et nüüd on nii, sööme seda ja nii palju. Kõik hakkas pihta kui välk selgest taevast ja ma ei jõudnud end eelhäälestada.

Kuidas mõjutas dieet teie toitumisharjumusi?

Mari-Leen: Eks see ole ilmselt iga asjaga nii, et kui oled harjunud ühtmoodi, teed siis teisiti, harjud ära ja see tundub uue normaalsusena. Ma loodangi, et mulle jääb sellest dieedist külge süüa rohkem värsket, asendada kartul, riis, tatar, pasta vähemalt viiel korral nädalas juurikatega ja juba olengi võidus. Üllatav on see, et ma isegi ei taha enam rasket toitu. Ei ole vaja hommikuks tummist võileiba või lõunaks kastet ja kartulit, piisab kanast ja juurviljadest.

Meelis: Vot, kõige rohkem ongi mul hea meel just selle üle, et ma olen asendanud paljud asjad oma menüüs tervislikuma vastu. Ei söö nii palju enam suvalisi asju, mis kusagil poes ette jäävad ja korvi lendavad  ikka rohkem rohelist ja vähem suhkrut. Tänu dieedile on mul uueks lemmikmagustoiduks ahjus küpsetatud õun. Hakin rohelise õuna sobivateks kuubikuteks ja libistan ahju, nii lihtne see ongi.

Kas ja kellele soovitaksite Dr Simeonsi dieeti?

Mari-Leen: Tegelikult võib seda teha igaüks, kes soovib kaalu kiirelt ja edukalt langetada. Olen täiesti kindel, et enne suve jõuan veel ühe dieediringi teha ja kui enne ei jõua, siis suvel kui grilli- ja maasikahooaeg on täies hoos, siis lihtsam ei saaks kaalu langetamine ju enam olla? Tuleb lihtsalt silmas pidada, et mida rohkem ülekaalu inimesel on, seda kergemalt lisakilod kaovad. Kindlasti tasub dieeti kellegagi koos teha, sest see annab võimaluse koos nutta ja rõõmustada, kaaluda ja halada, pingutada ja kahetseda. Koos on kindlasti lihtsam.

Meelis: Olen Dr Simeonsi dieedi kindel pooldaja ning soovitaja. Seda dieeti ei pea tegema läbi siis kui sul on 10 või enam kui 20 lisakilo. Mina oma kaotatud kilodega olen rahul. Dieet sobib ka neile, kes soovivad lahti saada liigsest rasvast oma kehas, mis on lihtsalt ladestunud erinevatesse piirkondadesse ja teevad olemise pisut ebamugavaks. Tänu dieedile on võimalik sellest rasvast lahti saada, ilma et peaks tundide viisi kuskil jõusaalis rassima.

TULEMUSED:

Meelis: -6,5 kg, ümbermõõtudest -38cm

Mari-Leen: -3,7 kg, ümbermõõtudest -30cm

LISAKOMMENTAAR: “Oleme Dr Simeonsi dieedi Eestis tegutsetud kuue aasta jooksul näinud tohutult edulugusid, kuid ka ebaõnnestumisi. Lihtne tõde ongi see, et kui järgida juhendi reegleid, toimib kaalulangetus väga hästi. Kindlasti tasub dieedipidajatel teha koostööd oma personaalse dieedikonsultandiga, kes küsimuste korral nõu annab ja programmi inimese jaoks reeglite piires sobilikumaks kohandab.”

Dr Simeonsi dieedikonsultant ja toitumisnõustaja Aire Kängsep