Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLANE AVALDAS VIISI, kuidas oma lapsed edukaks täiskasvanuks kasvatada

Majapidamistööd on harva lõbus tegevus, kuid juba väikesest peale tasuks ka laps nendesse kaasata. Nimelt selgus hiljutisest uuringust, et kui lapsed osalevad kodutööde tegemises, siis kasvavad neist suure tõenäosusega edukad täiskasvanud, vahendab Good Housekeeping

Stanfordi ülikooli teadlase Julie Lythcott-Haimsi sõnul õpivad lapsed kodutööde abil, et elus hakkama saamiseks tuleb tööd teha ning mitte midagi ei tooda kandikul kätte. 

"Kui lapsed ei korista näiteks laualt oma musti nõusid ära, tähendab see seda, et keegi teine teeb seda. Sellisel juhul ei õpi lapsed kunagi, et nad peavad samamoodi oma panuse andma," sõnas Lythcott-Haims. 

Samuti usub ta, et lapsed, kes annavad kodutööde tegemisse oma panuse, on kunagi ka paremad töötegijad, sest nad arvestavad teistega, on empaatilised ning oma algatuslikud. 

Juba väikesele lapsele tasub õpetada, et vanemaid peab majapidamistöödes aitama. Lapsed võivad näiteks musta pesu pesukorvi viia, aidata nõudepesumasinat tühjendada, tolmu pühkida või aidata pesu kuivama panna.