Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASED KINNITAVAD: õnnelik suhe muudab paksuks!?

Kes meist ei sooviks endale õnnelikku ja rahuldustpakkuvat suhet? Paraku võivad sellel soovil olla aga negatiivsed tagajärjed. Nimelt kipub õnnelikus suhtes olevate inimeste vöökohale päästerõngas kogunema, kirjutab portaal Heartysoul.com.

USA Southern Methodist ülikooli poolt läbi viidud uuringust selgus, et vastabiellunud, kes on oma suhtega rahul, võtavad liidu varajases staadiumis suure tõenäosusega kehakaalus juurde. See tähendab omakorda seda, et paarid võivad haigestuda mitmetesse ülekaalulisusega seotud terviseprobleemidesse. Tulemus oli teadlaste jaoks üllatav, sest mitmetest teistest varasematest uuringutest on selgunud, et hea kooselu parandab tervist. 

Teadlased oletavad, et põhjuseks võib olla asjaolu, et õnnelikus suhtes inimesed ei pea mõtlema partneri vahetamisele ning seetõttu võtavad nad kehakaaluga seonduvat palju rahulikumalt. 

"Naised ja mehed, kes olid oma abieluga rahul, ei tundnud enam vajadust kellegi teise jaoks aktraktiivne välja näha. See tähendas aga seda, et aja jooksul võtsid nad kehakaalus rohkem juurde," sõnas psühholoogia abiprofessor Andrea L. Meltzer. 

Paarid, kes polnud oma suhtega rahul ning olid õnnetumad, võtsid kaalus tunduvalt vähem juurde. Teadlased arvasid, et nad püsisid saledana, sest olid teadlikud, et võivad oma kallimast lahku minna ning igaks juhuks jälgisid oma kehakaalu. Meltzeri sõnul viitavad tulemused sellele, et inimesed mõtlevad oma kehakaalule ennekõike välimuse, mitte tervise seisukohast. 

Professori sõnul peaks paare julgustama rohkem oma tervise peale mõtlema, sest selliselt võiks ennetada noorte inimeste rasvumist. 

Uuringus osales 169 paari, kelle kehakaalu ja rahulolu abieluga jälgiti nelja aasta jooksul.