Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASED: Üksindus on sama ohtlik kui suitsetamine

PLOS One journal avaldas artikli, kus Ameerika psühholoogid rääkisid üksinduse ohtudest. Nimelt on nende meelest üksindus tervisele sama ohtlik kui suitsetamine või alkoholism.

PLOS One Journal avaldas artikli, kus Ameerika psühholoogid rääkisid üksinduse ohtudest. Nimelt on nende meelest üksindus tervisele sama ohtlik kui suitsetamine või alkoholism.

Siiski võivad tugev pere ja sõprusringkond, vastastikune emotsionaalne kiindumus ning sõbralikud sõnad oluliselt parandada inimese tervist – mõnikord isegi efektiivsemalt kui füüsiline treening ja kahjulike harjumuste eiramine.

Seitsme aasta jooksul viisid teadlased sellel teemal läbi mitmeid uuringuid, milles osales kokku ligi 400 tuhat inimest. Uuringust selgus, et hõivatud inimesed, kes kuulusid teatud sotsiaalsesse rühma (näiteks naabrid, sõbrad, sugulased), ohustasid oma tervist 50% võrra vähem kui vallalised, kes olid üksikud.

Selline tulemus viis eksperdid faktini, et tegelikult on suitsetamine ja alkoholism tervisele sama ohtlikud kui üksindus. Teadlased väidavad lausa, et üksindus on võrdne 15 sigareti suitsetamisega päevas.

Buduaar.ee