Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASTE LÄBIMURRE: 50aastane naine saab endale 20aastase naha

Tänapäeva ühiskonnas on nooruslik välimus muutunud teemaks, millest ei saa üle ega ümber ning sellist asja nagu loomulikul teel vananemine, ei taheta kuidagi aktsepteerida. Mida siledam nahk, seda parem, ent juba kolmekümnendates aastates on kortsud vältimatud, seega töötavad teadlased pidevalt selle kallal, et leida noorusliku naha saladus.

Tänapäeva ühiskonnas on nooruslik välimus muutunud teemaks, millest ei saa üle ega ümber ning sellist asja nagu loomulikul teel vananemine ei taheta kuidagi aktsepteerida. Mida siledam nahk, seda parem, ent juba kolmekümnendates aastates on kortsud vältimatud, seega töötavad teadlased pidevalt selle kallal, et leida noorusliku naha saladus.

Rakubioloogia valdkonnas tegid teadlased hiljuti põrutava läbimurde, mille tulemusena on reaalne, et ühel hetkel on võimalik inimese naha vananemist peatada ning panna see isegi vastupidises suunas liikuma ehk siis rakud hakkavad mitte vananema, vaid noorenema. Ka viiekümneaastane naine võib endale saada kahekümneaastase naha.

Uuringu käigus jõudsid teadlased avastuseni, kuidas on võimalik inimese naharakke noorendada ning see tähendab ühtlasi ka seda, et vananemist füüsilisest aspektist vaadates on tõepoolest võimalik peatada.

Exeteri Ülikooli juhtiv laborant Eva Latorre tõdeb, et antud läbimurre oli lausa jahmatav ning ta ei suutnud seda esialgu kuidagi uskuda. "Ma kordasin ühte ja sama katset mitu korda ja rakkude noorenemine õnnestus igal korral. Ma olen väga põnevil, sest tean, et sellest uurimusest kasvab välja läbimurre."

Selleni, et inimestel oleks võimalik antud protseduuri osta, kulub veel aega, kuid tulevikus ei ole see kindlasti võimatu. Seniks aga soovitavad teadlased hoida oma menüüs toiduaineid, mis samuti teatud määral noorendavat mõju avaldavad: punane vein, mustikad, tume šokolaad ja punased viinamarjad.

Allikas: newsweek.com