Reklaam sulgub sekundi pärast

Tippjalgpallur Andres Oper: Jalgpall on lapsele parim hobi

Eesti koondise läbi aegade suurim väravakütt, adidase esindusjalgpallur ja Operi Jalgpallikooli omanik Andres Oper soovitab kõigil väikestel poistel sel sügisel jalgpallitrenni minna.  “ Jalgpall teeb poisist mehe”, ütleb Oper.

Eesti koondise läbi aegade suurim väravakütt, Adidase esindusjalgpallur ja Operi Jalgpallikooli omanik Andres Oper soovitab kõigil väikestel poistel sel sügisel jalgpallitrenni minna.  “ Jalgpall teeb poisist mehe”, ütleb Oper.

Sügis on alguste aeg. See on parim aeg ka selleks, et kooli või lasteaia kõrvalt lapsele uus hobi leida. Kuna lasteaia- või kooliprogramm ei paku piisavalt füüsilist koormust, tasub lapsele harmoonilisemaks arenguks lisakoormust leida. Buduaar uuris Operi Jalgpallikooli omanikult ja laupäeval Eesti koondise eest Belgiale värava löönud tippjalgpallurilt Andres Operilt, miks tuleks väikesed poisid just jalgpallitrenni viia.

“Jalgpall on kõikide pallimängude alus, see õpetab nii koordinatsiooni kui treenib füüsilist vastupidavust", ütleb Andres, kes peab jalgpalli poiste parimaks hobiks. Andres usub, et igasugune meeskonnamäng õpetab ka teiste inimestega arvestama ja sotsiaalselt suhtlema. Lapsena vanema käe kõrval trenni minnes ei tea keegi, milline spordiala kõige paremini talle sobima hakkab. Just seetõttu soovitab Andres jalgpalliga alustada: "See on  sportmäng, mis annab korraliku aluse teistele spordialadele üleminekuks” ütleb Oper ja lisab, et teab mitmeid teiste spordialade maailmameistreid ja olümpiavõitjaid, kes on lapsepõlves jalgpalli mänginud.  "See on mäng, mis teeb poisist mehe”, usub Oper.

Küsimusele, et kui vanalt jalgpalliga tegelema võiks hakata, vastab Oper, et kunagi pole hilja mängima õppida. “ Jalgpalli võib õppida mängima ka suurena.  Eestis on jalgpalliharrastajatele erineva tasemega liigad, nii et tasub ka täisealisena lõbu pärast mängima õppida. Olemas on ka naiste võistkonnad.  Meie jalgpallikooli võetakse lapsi alates 3ndast eluaastast”, ütleb Oper ja lisab, et sel sügisel saab Operi Jalgpallikooli treeningutega liituda 15.oktoobrini.

Kuigi hiljuti alustati Tallinnas Kristiine linnaosas ka Operi Jalgpallikooli kodustaadioni ehitamist, saavad noored jalgpallurid uues kodubaasis kevadest treenima hakata.

Kui sinu lapse hobitegevus on veel planeerimata, siis Operi Jalgpallikooli kohta leiad rohkem infot siit www.oper.ee

 

[gallery ids="1856524"]