Reklaam sulgub sekundi pärast

TRAMMIJUHT SULGES LAPSEVANKRIGA ema nina ees uksed ja sõitis edasi

Pereema Kaire soovis eile Tallinnas trammile pääseda. Naine ootas liiklusvahendit kenasti peatuses, aga enne kui ta trammile pääses, sulges juht tema nina ees uksed ning jättis naise järgmist trammi ootama. Kui Kaire Linnatranspordile vastavasisulise kirja saatis, et teinekord juht hoolikam oleks, sai ta aga väga üllatava vastuse osaliseks. 

"Eile, Tallinn Keskturu trammipeatus – tramm jõuab peatusesse, mina jõuan vankriga trammi juurde, kui tramm peatunud. Üritan liikuda trammi esiukse juurde, kus on vankrikohad – rahvast tuli palju trammist maha ja peatuses on suhteliselt kitsas. Üritan keskelt uksest sisse minna – seal inimesed ees ja see kitsas uksekoht, vankriga ei mahu. Vajutan igaks juhuks trammi uste avanemise nuppu ning liigun esimese ukse poole edasi. Jõuan kohale, vajutan veel nuppu ja hakkan sisenema ning uksed sulguvad mu ees ja tramm sõidab minema," kirjutas Kaire.

Ta jätkas: "Üks naine veel nägi seda ja saatis paar krõbedamat sõna juhi poole ning ütles, et seda see nädal juba kolmas kord näinud. Ise väga tihti ühistransporti ei kasutada aga minu arust ei olnud olukord ok, ja kuna järgmise trammini oli aega, saatsin Linnatranspordi ASile ka vastavasisulise kirja. Ikka juhtub – äkki mainivad juhile, et oleks järgmine kord tähelepanelikum. Mis aga hämmastas, oli Linnatranspordi AS vastus:

Täname Teid meile saadetud e-kirja eest. Oma kirjas kirjeldate omapärast olukorda, kus piki 34 meetri pikkust trammi liigub lapsevankriga naine ja vajutab kõikide trammiuste avamisnuppe, ise trammi sisenemata. Mida antud juhul pidid arvama Teid märganud trammijuht ja juhtunu pealtnägijad: et tegemist on huligaaniga, kes lõbustab end sellega, et takistab trammil peatusest väljuda! Lapsevankriga saab trammi mugavalt ja turvaliselt siseneda ju igast uksest. Seda, et Te soovite trammi siseneda, Teie käitumisest küll aru saada ei olnud. Seega lõpetas trammijuht peatuse teenindamise, sulges trammi uksed ja tramm hakkas liikuma.


Teil on õigus – selline käitumine ei ole aktsepteeritav. Aga mitte trammijuhi, vaid Teie käitumine! Oma teguviisiga panite ohtu enda ja oma lapse, aga võimalik, et ka teised reisijad. Selles, et Te trammile ei saanud, peate kahjuks süüdistama ainult iseennast! Loodame, et olete juhtunust õppinud ja käitute edaspidi trammi sisenedes korrektselt.

Parimate soovidega, 
Vahur Kaldas
Trammiteenuste osakonna juhataja

Vot siis – olen huligaan, kes ohustab oma lapse ja kaasreisijate tervist ja kes käib ennast siis niimoodi lõbustamas... Omast arust üritasin just käituda õigesti ja minna kärukohale, et kaasreisijaid ei segaks aga võta näpust... Kahjuks kadus kauaks ajaks isu ühistranspordiga sõita."