Reklaam sulgub sekundi pärast

TREENER KEVIN RENNO: lapsele ei tohi öelda, et sa kaotasid, vaid et sa õppisid

Spordiga tegelemine arendab last nii vaimselt kui füüsiliselt ja annab talle ka enesekindlust juurde - igal lapsel võiks olla mõni sportlik hobi ja see võis alguse saada varasest east. Kui aga laps harrastab spordiala, millega kaasnevad ka võistlused, siis tähendab see, et vahel tuleb ette ka kaotusi. Kuidas aga käituda oma lapsega, kui ta on olulise võistluse kaotanud ja tunneb end halvasti?

Spordiga tegelemine arendab last nii vaimselt kui füüsiliselt ja annab talle ka enesekindlust juurde - igal lapsel võiks olla mõni sportlik hobi ja see võiks alguse saada varasest east. Kui aga laps harrastab spordiala, millega kaasnevad ka võistlused, siis tähendab see, et vahel tuleb ette ka kaotusi. Kuidas aga käituda oma lapsega, kui ta on olulise võistluse kaotanud ja tunneb end halvasti?

Taipoksi treener Kevin Renno, kes ise samuti väikeseid lapsi treenib, tõdeb, et tegelikult ei tohi lapsele öelda, et sa kaotasid, sest see mõjub talle lihtsalt halvasti. "Lapsele tuleb öelda, et sa õppisid. Talle tuleb selgeks teha, et see pole kaotus, vaid kogemus ja sellest tuleb õppida."

Kui väikesele lapsele öelda, et ta kaotas, siis võib ta ebakindlaks muutuda ja tal tekib tahtmine sellest spordialast loobuda, sest ta kardab, et ei saa hakkama. Peale esimest võitu kasvab motivatsioon muidugi koheselt. Kevin meenutab, et tal oli trennis üks andekas poiss, kes kaks korda järjest pidi kaotusvalu tundma ning esimesel korral ütles ta, et enam ei taha võistelda, ent teisel korral, kui ta taas kaotas, lubas ta, et ei anna alla ja kavatseb järgmisel korral võita. Põhjus, miks laps nii positiivselt peale teist kaotust reageeris, on lihtne - ta mõistis, et see on õppetund, millest õppida.

Kui laps läheb trenni, siis tuleb talle igati toeks olla ja teda kuulata.