Reklaam sulgub sekundi pärast

TUULI DIEEDIBLOGI: 36 päevaga -8,2 kg ja kehalt -28 cm

Kuidas on küll võimalik 40 päevaga tervislikult 8-15 kg alla võtta? Esmapilgul võib 40 päeva tunduda pikk aeg, aga olgem ausad - see on vaid paar sekundit võrreldes terve eluajaga. Tervisliku kehakaalu saavutamine kaalub selle lühikese aja kindlasti üle! Saan rõõmuga teatada, et minu 40-päevane Dr Simeonsi dieet on peaaegu läbi. Tänaseks olen maha raputanud üle 8 kilo liigset kaalu ja kehalt on kadunud pea 30 cm. Mis täpselt vahepeal on toimunud? Sellest lähemalt!

Eelmises artiklis sain ma hõisata, kui ilusti mu kaal langeb ning kui hästi läheb. Vahepeal on mitu nädalat mööda läinud ja pean tunnistama, et on olnud tõuse ja langusi, seda nii kaalus kui motivatsioonis.

Need, kes Dr Simeonsi dieediga põhjalikult tutvunud pole, ütlevad: “Muidugi su kaal langeb, sööd ju ainult 500 kcal. Ega sellepärast mingit paketti ostma pea, et see töötaks!” Siiski mitte, head sõbrad! See 500 kcal, mida inimene kaalulangetuse perioodil Dr Simeonsi dieedi ajal sööb, on vaid ainevahetuse kiirendamiseks. Ja kusjuures, ka niimoodi süües võib kaal seista dieedi ajal! Asja tuum, et kaalulangetus oleks tervislik ja ohutu - lihtsalt 500 kcal süües pole seda kindlasti - on Biolit graanulid, mis paketti kuuluvad. Nende abil saab keha toitaineid oma varurasvadest ja just seetõttu kaal langeb ning inimene ei tunne nälga.

Igaüks, kes selle teekonna ette võtab, peab teadvustama, et skeptikuid on alati. Seda vähemalt seni, kuni tulemused juba enda eest räägivad.

Sain ka omal nahal ära proovida kurikuulsa platoo ehk kaaluseisaku. Mul jäi langus seisma umbes 77 kg juures. Ilus number, aga kaal nädal aega järjest kas tõusis või langes paarisaja grammi kaupa, kordagi alla 77 kg minemata. Proovisin ühtpidi läheneda - võtsin osad köögiviljad välja, sõin ainult kana, proovisin teistpidi - tegin õunapäevi, aga ei mingit muutust! Kui ma olin üksi pikalt pusinud, kirjutasin oma toitumisnõustaja Airele ja tema aitas mul kaalu taas liikuma saada. Sellest ka üks korralik õppetund, et tema poole kohe ei pöördunud. Palju närvitsemist oleks olnud olemata, seega soovitan kõigil dieedipidajatel aktiivselt oma dieedikonsultandiga koostööd teha - neil on kiired lahendused olemas!

Tasub meeles pidada, et stress ja kaalutõus on omavahel tihedalt seotud, kuna keha hoiab vett kinni. Nii oli ka mul. Tänapäeval on muidugi raske stressist hoiduda, tean seda oma õpetajatöös hästi. Avastasin, et minu jaoks aitavad B-grupi vitamiinid ja magneesium olukorda leevendada.

Edasi langes kaalunumber ilusti. Üheks soovituseks on kindlasti see, et dieediperiood tasub ajastada sellisele ajale, kus pole sünnipäevasid või muid pidustusi. Mul langes neid dieediperioodile kaks. Dr Simeonsi dieedi juhendis on selliseks puhuks konkreetsed soovitused lisagraanulite võtmiseks, lisaks võtsin hommikul seedimise ergutamiseks ka klaasi vett ühe supilusikatäie õunaäädikaga. Järgmisel päeval tegin kohe õunapäeva ja suurt kaalutõusu ei tulnud. Ma kartsin, et see kõrvalekalle võib järgmisel päeval mul enesetunde kehvaks lüüa, näiteks pea- ja kõhuvalude näol. Dr Simeonsi dieediga seda aga ei juhtunud, tuli ainult väike kaalutõus, millega peaks arvestama.

Õunaäädikas on üldse väga tore sõber kõigile, kes tervislikke eluviise armastavad. Õunaäädikast saab teha näiteks salatikastmeid. Mina kasutasin seda ka kurkidele kiirmarinaadi tegemiseks (äädikavesi, maitseained ja viilutatud kurgid üleöö seisma).

Selle nädala uus lemmikmaitse on veiselihasteik! Varem ei olnud ma üldsegi veiseliha armastaja, kuid nüüd on vastupidi. Veiselihale piisab soolast-piprast ning 7-8 minutist grillil ja ongi suurepärane tervislikum asendus sealihale.

Kuu aega pärast Dr Simeonsi dieedi alustamist olen 8,2 kg kergem, kehalt kaotanud 28 cm ja välimuses on toimunud suured muutused. Teksad, millel mul kinni punnitades trukk eest lendas, on tänaseks lootusetult suured. Pluusid on lohvakad. Õnneks on mul eelmisest saleda-ajast riideid alles nagu paljudel, kes loodavad kunagi helges tulevikus uuesti kaalust alla võtta. Ka nägu on kitsam ja jalad peenemad. Inimesed mu ümber märkavad, et mingi muutus on toimunud ning esitavad aina küsimusi.

Ootan põnevusega, milline kaalunumber mind selle teekonna lõpus ootab. Seejärel algab aga võib-olla isegi kõige keerulisem osa - kaalu säilitamine. Miks just kõige raskem? Kaalu hoidmine nõuab teatud muutusi elustiilis ja toitu suhtumises. Sellest aga juba järgmine kord, kui stabiliseerimine käes on.

KAAL JA MÕÕDUD 36. PÄEVAL

Kaal 73,2 kg (-8,2 kg)

Käsivarred 28 cm (-5 cm)

Rinnaümbermõõt 98 cm (-3 cm)

Vööümbermõõt 82 cm (-10 cm)

Puusaümbermõõt 106 cm (-4 cm)

Reieümbermõõt 59 cm (-6 cm)