Reklaam sulgub sekundi pärast

TUULI ROOSMA PERE seisis silmitsi surmava haigusega

Tunnustatud teleajakirjanik, produtsent ja saatejuht Tuuli Roosma seikles koos perega eelmise aasta lõpus Keenias. Kui algselt oli neil plaanis reisida ka Keenia ümber asuvatesse paikadesse, siis lõpuks jäid nad paikseks kohalikus Lääne-Keenia külas. Oma reisist käis Tuuli koos elukaaslase Arbo Tammiksaarega rääkimas lähemalt raadiosaates "Vikerhommik."

"Teine põhjus miks me kaugele ei läinud oli see, et kuigi meil oli Ida-Aafrika viisa, ei tahtnud me enam kuhugi edasi minna, kuna sealkandis hakkas ebola levima. See oli üsna tõsine probleem, sest see toimus sõjakoldes ning oli üsna kontrollimatu ja ettearvamatu, mis seal juhtuda võib," selgitas Arbo, miks nad perega paikseks jääda otsustasid. 

Kui Tuuli ja lapsed pääsesid tõsisematest haigustest, ei saa sama kahjuks pereisa kohta öelda. "Tagasi tulles ei ole ma küll enam väga terve. Selliseid kummalisi tõbesid, mis mind tagasi tulles tabasid, ei ole mul kunagi varem olnud," sõnas ta. 

Tuuli selgitab, et nad on pigem spontaanse koolkonna esindajad  nad lähevad kohale, vaatavad, kust tuul puhub ja lasevad ennast kanda. "Nii meile meeldib endale reisida ja sellistele reisidele kutsume ka vaatajaid kaasa. Meil ei ole konkreetseid plaane, meil ei ole hotellid kinni pandud. Meil on mingisugused mõtted ja teadmised, mis kuskil võiks huvitavat toimuda, aga kui kohtame teepeal mõnda huvitavat inimest, kes tõmbab meid teisele poole, siis nii sünnib."