Reklaam sulgub sekundi pärast

ÜLLATAV PÕHJUS, MIKS peaks rasedana mehele sageli minetti tegema

Journal of Reproductive Immunology ajakirjas ilmus hiljuti uuring, kus Hollandi teadlased väidavad, et beebiootel naistel, kes neelavad regulaarselt seemnevedelikku, on suurem tõenäosus vältida raseduse katkemist, vahendab Daily Mail

Teadlased usuvad, et regulaarne seemnevedeliku alla neelamine tugevdab naise immuunsüsteemi. Nimelt sisaldab sperma hormoone ja proteiine, mis teadlaste sõnul võivad naise tervisele kasulikud olla. Seetõttu usuvad teadlased, et seemnevedeliku kasulikkus suurendavad võimalust, et rasedus ei katke. 

Teadlased tundsid huvi selle vastu, kas rasedate naiste minevikust leidub seos ka nende suuseksi harjumuste vahel. Peaaegu 100 katsealust oli kannatanud korduva raseduse katkemise all. Nendel naistel oli seljataga vähemalt kolm järjestikust raseduse katkemist. 

73 protsenti osalenutest, kelle rasedus polnud katkenud, avaldasid, et teevad oma partnerile regulaarselt suuseksi. Katkemist kogenud naistest ütles sama 57 protsenti. 

Teadlased märgivad, et uuring oli siiski liiga väike, et nende põhjal saaks veel teha kindlaid järeldusi. Ka ei paku uuring tõendeid selle kohta, et seemnevedeliku allaneelamine vähendaks automaatselt raseduse katkemise ohtu. Tulemused olid aga nii tugevad, et teadlased usuvad, et nende kahe asja vahel võib siiski seos olla.