Reklaam sulgub sekundi pärast

UUESTI ABIELLUNUD LIIS LASS: teadsin 6aastaselt, et palgatööd ma ei tee

Raha teenimist peetakse enamasti meeste pärusmaaks ning naistele jääb kodu hoidmine, laste kasvatamine ja mehe eest hoolitsemine. Tänapäeval on olukord aga muutunud ning üha enam naisi teeb karjääri maailmas, kus siiamaani on ennast mugavalt tundnud vaid mehed. Seltskonnakaunitar ja ettevõtja Liis Lass, tõdeb, et ta teadis juba kuueaastaselt, et palgatööle ta ei lähe.

Raha teenimist peetakse enamasti meeste pärusmaaks ning naistele jääb kodu hoidmine, laste kasvatamine ja mehe eest hoolitsemine. Tänapäeval on olukord aga muutunud ning üha enam naisi teeb karjääri maailmas, kus siiamaani on ennast mugavalt tundnud vaid mehed. Seltskonnakaunitar ja ettevõtja Liis Lass tõdeb, et ta teadis juba kuueaastaselt, et palgatööle ta ei lähe.

Liis, kes on õnnelikult abielus eestlasest noormehe Tarmoga, sai juba esimesse klassi minnes aru, mida ta elult tahab. "Kuueselt kooli minnes sain aru, et koolikohustus on paras scam. Peab tõusma ebanormaalselt vara ja talvel pimedas külma bussi ootama, et istuda õhtuni klassides, mis mind ei huvita. Sotsiaalne surve käskis kõikides ainetes viisi saada ja kindlasti kohe ülikooli minna. Et vanematele mitte pettumust valmistada, kannatasin selle 12 aastat ära. Alles ülikoolis hakkas kooliskäimine meeldima, sest sain õppida seda, mis mind tõeliselt huvitas - äri ja õigust. Ühesõnaga, kuueselt sai mulle selgeks, et samamoodi vara üles tõustes ja külmetades mina tulevikus tööle ei hakka. Pean looma enda äri, mis annab mulle vabaduse elada sellist elu, nagu tahan, ja töötada kus iganes maailma nurgast. Leppisin endaga kokku, et pigem teenin vähem, aga teen seda, mida armastan. Olen enda kinnisvarainvesteeringute äri nimel töötanud 18aastasest saati. Praegu olen 30. Meil on esindused kolmes riigis," ütleb Liis.

Kui Liisi käest küsida, kas riided, jalanõud, ehted, meik - see, mida ta kannab, on tema jaoks oluline, vastab ta muidugi jaatavalt. "Olen ju naine, seega ikka on oluline! Hindan kvaliteeti ja ka emotsiooni - seega pigem kallim ja slow fashion. Obsessiooni asjadega õnneks ei ole."

Liis tõdeb, et kinnisvara ja kõik sellega seonduv on teda alati paelunud ja algusest peale teadis ta ka seda, et tegu on nii-öelda meeste pärusmaaga. Sellest olenemata suutis ta jala ukse vahele saada ja liigub vaid ülesmäge. Kui aga rääkida rahast, siis tõdeb ta, et mehed teenivad üldiselt siiski rohkem kui naised. "Saan sellest eriti hästi aru, opereerides mehelikus sektoris, mida kinnisvara ja kinnisvaraarendus on. See on nii-öelda man’s world ja naisena peab ennast alati paraku rohkem tõestama."

Enamik inimesi on õnnelikud, kui nad endale elu jooksul kasvõi ühe kodu soetada jaksavad, ent 30aastasel Liisil on juba täna õnnestunud investeerida nii idasse kui läände. "Olen visioneerinud enda peas juba väga varakult erinevaid kodusid, mida mul tänaseks ka erinevates maailma paigus on. Idee passiivtulu teenivaid kinnisvarainvesteeringuid ja nende haldust teenusena pakkuda tekkis peale seda, kui minu investeerimistaktika osutus nõnda edukaks, et julgesin seda teistele soovitada. Tänaseks ostan klientidele kinnisvara peamiselt USAs, aga ka Aasias ja Eestis. Hommikul vara tõusma ei pea, töötan peamiselt millal tahan ja isegi valin oma kliente," muigab Liis.

Liis soovib alati usaldada enda sisetunnet ning töötada sellega, mis hingele meeldib. "Inimesed on erinevad ja mis sobib ühele, ei sobi teisele. Alati tuleb osata unistada ja samm-sammult unistuste poole pürgida, sest elus on kõik võimalik."

Karin Karu