Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING: kas lapse sugu on võimalik mõjutada?

Kui sul oleks võimalik oma lapse sugu ise valida, kas teeksid seda? Nimelt väidavad osad uuringud, et see, mida ema sööb hommikusöögiks, mõjutab, kas sünnib poeg või tütar, kirjutab Glam.

See ei oleks esimene kord, kus vanemad eelistavad poissi tütrele, või vastupidi. Osad kultuurid lausa hülgavad või tapavad tüdruklapsed. Mõned vanemad eelistavad meeleheitlikult ühte sugu teisele ning seda lihtsal põhjusel  nad arvavad, et üht või teist on lihtsam kasvatada. Levinud on ka, et soovitakse üht poissi ja üht tüdrukut.

Oxfordi ja Exeteri ülikoolide poolt läbiviidud uuring väidab, et naised, kes tarbivad lapse viljastamise ajal rohkelt teraviljatooteid, saavad tõenäolisemalt poisslapse emaks. Uuringu käigus paluti vastajatel öelda, mida nad olid viljastamise ajal söönud. Selgus, et ligi 60% neist, kes sõid iga päev teraviljatooteid, said poisi. Sama oli lugu ka naistega, kelle toitumine oli rikas kaaliumi, kaltsiumi ja vitamiinide poolest.

On üsnagi mõistetav, et lapse sugu mängib mõne vanema jaoks olulist rolli. Ühed soovivad kogu hingest poissi, teised aga jällegi tüdrukut. Siiski loodame, et enamik paare on õnnelikud, kui nad saavad kingituseks terve ja õnneliku lapse  olgu ta siis mähitud roosasse või sinisesse beebitekki.