Reklaam sulgub sekundi pärast

VANA HEA KRÕBEDA piparkoogitaigna retsept

Käes on detsembrikuu ja pole enam palju aega jäänud, kui saabuvad jõulud ja koos nendega täituvad toad piparkookide ja mandariini lõhnast. Miks mitte aga juba nüüd üks laar piparkooke valmis teha - täitsa algusest peale. Selle retsepti järgi tehtud tainas on hästi rullitav ning piparkoogid tulevad krõbedad, kirjutab Kotikokki.net. 

Vaja läheb: 

1 dl siirupit

1 1/2 dl suhkrut

125 grammi võid

2 tl kaneeli

1 tl ingverit

1/2 tl jahvatatud nelki

1 muna

2 tl soodat

5 dl nisujahu

Tee nii: 

Kuumuta potis siirup, suhkur, või ja jahvatatud maitseained kuni keemiseni. Aseta külmkappi umbes pooleks tunniks jahtuma. Lisa jahtunud segule muna, sooda ja jahu. Sega ja sõtku tainas hoolega läbi ja paki kile sisse (tainas on sel hetkel üsna pehme, jahedas muutub see kõvemaks). 

Lase taignal öö läbi külmkapis seista. Kui oodata ei jaksa, siis aseta paariks tunniks sügavkülma. Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadise ahju keskosas 6-9 minutit. Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.