Reklaam sulgub sekundi pärast

Veesooned ja Hartmanni ristid sinu kodus

Kui sind vaevab unetus või haigused ja tunned, et oma kodu pole sugugi parim koht maailmas, siis tõenäoliselt tasub huvi tunda geobioloogia vastu, mis meie igapäevast elu mõjutab. Kui aga pereõnn kipub kõikuma, võib see olla tingitud kodu energiast. Geobioloogia spetsialist Kaur Vollmann on viimased viis aastat tegelenud geobioloogiliste mõõtmistega ning rakendab oma oskusi ja feng shui teadmisi majade, kruntide ja kodude hea energiaga varustamiseks.

Kui sind vaevab unetus või haigused ja tunned, et oma kodu pole sugugi parim koht maailmas, siis tõenäoliselt tasub huvi tunda geobioloogia vastu, mis meie igapäevast elu mõjutab. Kui aga pereõnn kipub kõikuma, võib see olla tingitud kodu energiast. Geobioloogia spetsialist Kaur Vollmann on viimased viis aastat tegelenud geobioloogiliste mõõtmistega ning rakendab oma oskusi ja feng shui teadmisi majade, kruntide ja kodude hea energiaga varustamiseks.

Kaur usub, et 60–70% kõikidest meie haigustest on põhjustatud elukohast. Kaur on meile teada olevalt ainus Eesti geobioloogia spetsialist, kes pakub täisteenust – otsib välja veesooned ja teised koduenergia mõjurid ning teeb need ka kahjutuks.
Buduaar uuris Kaurilt, kuidas teada saada, kas kodul on hea tervis, kas kodu annab või võtab sinu energiat ning kuidas probleemidest vabaneda.


Mis on veesooned ja kuidas need inimese elu mõjutavad?
Veesooned on maa-alused jõed, mis jooksevad üldiselt põhja-lõuna suunas.
Veesoon tekitab madalsagedusliku staatilise elektromagnetvälja. Kuna meie siseorganid töötavad enamasti madalal sagedusel, on see otsene oht nende tööle.

Millised tervisehädad võivad olla mõjutatud veesoontest ja kuidas aru saada, et magad veesoonel?
Geobioloogiat uurivad inimesed usuvad, et 60–70% haigustest on põhjustatud elukohast. Veesoonel magajaid võivad kimbutada väga erinevad haigused siseorganite töö puudulikkusest valude ja unetuseni.
Kui magad veesoonel, siis esimene tundemärk on rahutu uni – palju unenägusid ning raskus magamajäämisel ja ärkamisel. Kui magades on varbad külmad, siis tõenäoliselt magab inimene jalgupidi veesoonel. Peadpidi veesoonel magaja kogeb tihti peavalu ja tema häiritus ja unetus on kõige suurem. Tervisele kõige kahjulikum on aga magada piki veesoont.

Kas veesooned mõjutavad kõiki kodusid ja inimesi?
Jah, kui nende mõju pole ära võetud. Veesooned jooksevad tavaliselt kahe- kuni neljameetriste vahedega ning nende laiuseks on 70 cm kuni 2 meetrit.
Seetõttu läbib mõni veesoon iga kodu. Lisaks inimestele mõjutavad veesooned ka näiteks taimi. Osale taimedele meeldib olla veesoonel, näiteks sõnajalale ja pihlakale. Küll aga ei sobi veesoon viljapuudele ning kui märkad kuusehekis auku, siis suure tõenäosusega jookseb selle koha alt läbi veesoon.

Kas veesoone leiab igaüks üles?
Ka ise saab mõõta veesooni, kuid kõikidel inimestel pole seda tunnetust sees. Seetõttu on oluline lasta esialgu mõõta mõnel sellisel inimesel, kel on võime tunnetada veesoonte mõju. Kui inimene ei tea päris täpselt, mida ta teeb, siis ta võib näiteks segi ajada veesoone ja Hartmanni võrgu risti.
Mina mõõdan veesooni vitsadega ja pendliga. Kodusel viisil mõõdetakse ka sõrmusega.

Mis on Hartmanni võrk?
Hartmanni võrk on kosmilise energia võrk, mis sai nime professor Hartmanni järgi ja mis katab kogu maakera. Kahe võrgu seina vahe on 2–2,5 meetrit ja see moodustab silmaga nähtamatu ruudustiku ning joonte ristumiskohad on võrgu ristid. Selle ruudustikuna tuleb kosmiline energia maale ja peegeldub siit ka tagasi kosmosesse.
Iseenesest on Hartmanni võrk hea energiaga, aga nii nagu suhkruasendaja teeb kohvi magusaks, kuid ise pole magus, nii pole hea pikalt viibida ka Hartmanni võrgu ristil. Palju sõltub ka Hartmanni võrgu risti polaarsusest, kui tegu on päripäeva liikuva ristiga, siis see mõjutab raskemaid haigusi – vähki, südamehaigusi jne. Kui aga on tegu vastupäeva liikuva ristiga, siis see soodustab põletikulisi protsesse.
Nagu iga asjaga, sõltub ka Hartmanni võrgu risti toime temal viibitud ajast ehk doosist.
Kui me magame seal, siis on seda liiga palju ning see soodustab haiguse teket või pidurdab nende ravi. Kui aga viibime ristil 10–30 minutit, siis pigem laeme ennast ja see on kasulik.

Kuidas päästa oma kodu veesoonte ja teiste geobioloogiliste mõjurite käest?
Kõige targem on veesoonte mõju ära maandada ning kõige efektiivsem viis selleks on maandatud metallkontuuri paigaldamine toa, korteri või kogu maja ümber. Kui veesoon, Hartmanni võrgu rist või maalõhe asub voodi all, siis tasub sinna panna maandusega metallvõrk. Nii metallvõrke kui metallkontuure saab maandada näiteks radiaatorisse, külma vee toru külge või tavalisse elektripistikusse.
Veesoonte mõju võtab ära ka näiteks lambanahk, aga seda tuleb kuulutada ja sel viisil vähemalt korra aastas vaip tühjaks laadida. Abiks on ka korkpõrand, kuid seegi abi on ajutine, sest näiteks 1 cm paksune korkpõrand vähendab mõju kuni neljaks aastaks.
Kui elatakse suures kortermajas ja esimese korruse elanikud maandavad veesooned ära, siis ei ole nende mõju ka ülemistel korrustel. Kui aga ülemisel korrusel seda teha, siis allapoole mõju ei ole.

Millised asjad mõjutavad veel kodu heaolu?
Lisaks veesoontele ja Hartmanni võrgule mõjutavad igasugused maaalused lõhed ja tühikud, ka vana kelder, mis on liiva täis aetud. Oluline on ka teada, mis oli enne selle asukoha peal. Tihti ehitatakse maju ümber, aga energeetikat ei muudeta. Siis tuleb arvestada, et võivad olla vanade seinte mõjud. Vana seina koha peal, ja eriti just kunagise trepi koha peal, ei pruugi olla hea magada. Ka maja all pargitud autode kohal ei ole hea elada – seal on palju hõõrduvaid metallosakesi ja see tekitab staatilist elektrit, mis on kaks korda hullem kui veesoonel magamine.
Seetõttu, need kes elavad keldri või maa-aluse parkla peal, peaksid eriti tõsiselt suhtuma negatiivsete mõjude maandamisse.

Milliseid kodusid soosib hea energia?
Neid asju on päris palju, isegi see, kus asub koduuks. Kui lähened majale ja sa ei näe peaust, siis samamoodi ei leia seda üles hea energia.
Öeldakse, et kui ust pole näha, siis on pereprobleemid majas. Ideaalne majaplaan on selline, kus uks tuleb korterisse või majja keskelt. Kui tuled sisse ja kogu elamine jääb vasakule, siis selline elamine on täis naiselikku energiat ja sinna ei kipu mehed tulema. Kui tuled sisse ja enamik ruumi jääb paremale, siis see on üksiku meesterahva korter ja energia toetab seda, et naine sinna elama ei tule.

Kas võib olla ka nii, et korteris või majas on eelmise elaniku vana energia sees?
Jah, see kehtib nii hea kui halva energia kohta. Kui eelmised elanikud olid seal õnnelikud, siis on suur tõenäosus, et ka järgmistel läheb seal hästi. Kui aga eelmine paar lahutas või tülitses, siis võib nii minna ka järgmisega. Seetõttu on oluline teada oma uue kodu energiat, kuna seda on võimalik muuta, kuigi energeetika jääb endiselt sisse.

Kuidas oma kodule head energiat ligi meelitada?
Alusta sellest, et tule oma koju kui võõras – vaata, kas leiad kergesti üles oma kodutänava, kodumaja, korteriukse. Heaks indikaatoriks on ka see, kui sulle tulevad külalised, kellele pead seletama, kus sa elad. Kui seda on kerge teha, siis soosib seda kodu ka hea energia.
Vaatamata sellele ei peaks kodu olema liiga avatud ja läbipaistev. Inimene on ehitanud maja selleks, et olla seal kui kindluses. Kui teised näevad sinna sisse, siis tekib alateadlik tunne, et mind kontrollitakse. Viimasel ajal populaarseks saanud suured klaasipinnad pole põhjamaa kodule sobivad, suur pind võtab ära vaate, võib olla liiga sissenähtav ja laseb sisse ka külma.


Marge Rahu
Buduaar Shopping