Reklaam sulgub sekundi pärast

VEGANITEST VANEMAD tapsid oma lapse toiduga

Väidetavalt veganluse kohaselt toitunud lapsevanemad said eluaegse vangistuse peale seda, kui nende kuuenädalane poeg Crown Shakur nälga suri. Ameerika Ühendriikide Georgia osariigi kõrgem kohus määras vanematele kõige karmima vangistuse beebi tapmises ning lisaks said nad süüdistuse lapse tervise kahjustamises ja lapsevastases vägivallas.

Väidetavalt veganluse põhimõtetel toitunud lapsevanemad said eluaegse vangistuse peale seda, kui nende kuuenädalane poeg Crown Shakur nälga suri. Ameerika Ühendriikide Georgia osariigi kõrgem kohus määras vanematele kõige karmima vangistuse beebi tapmise eest ning lisaks said nad süüdistuse lapse tervise kahjustamise ja lapsevastase vägivalla eest.

Enne surma kaalus beebi vaid poolteist kilogrammi ning vaatamata pidevale kaalulangusele ei viinud vanemad last arsti juurde, sest nad arvasid, et nad teevad kõike õigesti - vastavalt veganluse reeglitele, millesse nad siiralt uskusid. 

USA toitumiseksperdi Keith Ayboobi sõnul ei olnud vanematel õigest veganlusest aga aimugi ning nad ei osanud ise täisväärtuslikult toituda, rääkimata oma beebi toitmisest.

Beebi ei saanud rinnapiima, sest see oli vanemate sõnul loomne ning nad asendasid selle sojapiima ja õunamahlaga, kuid paraku ei võtnud laps neid tooteid omaks. Prokuröri sõnul anti lapsele ka liiga väikestes kogustes toitaineid.

Antud loo puhul jäi beebi vanemate oskamatuse tõttu nälga ja suri.

Lastearstide tungival soovitusel võiksid naised raseduse ja imetamise ajal rangest veganlusest loobuda ja seda puhtalt tervise huvides.

Allikas: abcnews