Reklaam sulgub sekundi pärast

VIVIAN VAU – lihtsalt vau!

Kui meie ilmetutel tänavakividel ning uduhallis ilmas jalutavad ringi sebramustrilised, täpilised, triibulised või lihtsalt väga ekstravagantsed jalanõud, siis pole kahtlustki, et tegemist on Vauga. Vivian Vauga.

Juba kaksteist aastat tegutsenud kaubamärgi Vivian Vau taga seisab siresäärne kaunis naine Vivian Unt. Just, Vivian Vau on tema loodud kingabrändi nimi, kuigi sellega, et neid üheks peetakse, on ta juba harjunud.

Defektist saagu efekt!

Vivian sukeldus kingamaailma tänu sellele, et tema enda jalanumber on keskmisest suurem. „43-44, sõltuvalt liistust,” täpsustab Vivian ja silmitseb enda jalas olevaid elektrisiniseid poolsaapaid, mille kannaosa kaunistavad korraga nii täpp kui ka triip. „Defekt tuleb pöörata efektiks,” teatab ta, vihjates naistele, kes suurema jalanumbri tõttu pidanud kaunitest kingadest vaid unistama.

„Sa ei pea sellepärast kannatama, et sa standarditele ei vasta! Ja seda ka ülejäänud elus.” Tallinna vanalinnas Kuninga tänaval asuva kingasalongi riiulitel püüavad pilke kaunid kingapaarid, mis ootavad kandjaid suuruses 33-45. Kollektsiooni erinevate disainide valik on rikkalik, aga reeglina on igat mudelit ühes suuruses vaid üks paar, mis tähendab, et nende originaalsete naistekingade omamisel jääd ka üsna unikaalseks. Viviani naistekingad on sageli põhjuseks, miks paljud turistid Eesti reisi ette võtavad. „Kui ma turistide küsimusele, et kust veel Vivian Vau kingi osta saab, vastan, et see ongi ainus pood maailmas, siis arvavad nad et ma teen nalja,” naerab naine, kelle jalanõud on võlunud naisi üle kogu maailma.

Müüte murdes

Triip, täpp, Picasso abstraktsed mustrid, roosikangas, romb, samet, sebramuster – just nii värvikas on valik kingariiulitel. „Musti kingi on maailmas niigi palju,” laiutab Vivian käsi ning murrab jõudsalt müüti, justkui oleks must toon, mis kõigega sobib. „Mood on muutunud palju liberaalsemaks.

Mõnikord, kui annan kliendile, kes proovib musta kinga, teise jalga punase või sinise, on kohe näha, et tema silmad lähevad rohkem särama. Küsimus ongi selles, et kas minna harjumuspärast rada või teha seda, mis paneb sind rohkem naeratama,” küsib Vivian, kelle enda suureks armastuseks on värvid, värvid ja veel kord värvid. Ning loomulikult ka mustrid!

„Mäletan juhust, kui üks klient küsis teiselt kliendilt üht erksat kingapaari silmitsedes, et kuhu sellega küll minna? Seejärel sai ta tabavalt vastuseks – uksest välja,” naerab Vivian, kelle käest võivad eriti julged kliendid, valides ühte jalga üht värvi ja teise jalga teist värvi kinga, saada lausa ostuboonust.

Viviani värvilembus ja julgus olla tema ise on peidus ka brändi nimes ning logos – „vau” ei tähenda siinkohal mitte ainult vaimustushüüatust, vaid sulaselges eesti keeles hoopis paabulindu.

Nõustume, et mõlemad vasted nii kingade kui nende looja kohta on väga tabavad.

King ei lõpeta pidu...

„Jalad on need, mis kannavad meid elus edasi, seega tuleb nende eest hoolitseda,” on Vivian veendunud ja just seetõttu on kõik Vivian Vaus müüdavad kingad valmistatud koostöös Itaalia ja Hispaania meistritega ning nende tuntud headuses ja otse loomulikult kasutatakse nende valmistamisel vaid naturaalset nahka. „King ei lõpeta pidu, vaid sina,” ütleb Vivian ja nõustub siinkohal sajaprotsendiliselt Coco Chaneli kuulsa tsitaadiga, et luksus peab olema mugav, muidu ei ole see luksus. „Ja ilus ka,” lisab naine naerdes. „Kõik meie kontsakingad on modelleeritud nii, et raskuskese jaotub ühtlaselt ning need tunduvad jalas madalamad kui välja näevad on.”

Vivian on kingausku ja ta usub siiralt, et erinevad kingad avavad meile elus erinevaid uksi. „Mitte et üks uks oleks parem kui teine, aga nad on erinevad ja sestap on oluline sellele tähelepanu pöörata.” Ja miks mitte seda proovida? Kes nüüd arvab, et tegemist on hirmkallite disainerkingadega, siis seegi on müüt. Kauni kingapaari võid endale soetada kvaliteetse nahast jalanõu hinnaga, seega miks mitte investeerida oma jalgadesse ja kes teab – ehk võib just see pilkupüüdev kingapaar avada ukse, millest pole osanud unistadagi?

Kes nüüd arvab, et tegemist on hirmkallite disainerkingadega, siis seegi on müüt. Kauni kingapaari võid endale soetada kvaliteetse nahast jalanõu hinnaga, seega miks mitte investeerida oma jalgadesse ja kes teab – ehk võib just see pilkupüüdev kingapaar avada sissepääsu, mida oled juba kaua oodanud.

NB! Oma esimese modellitöö tegi modelli ja missi Kristiina Aigro aastane tütar Alexandra Amelie. 

Artikkel ilmus Buduaar talv 2017 ajakirjas

Tekst: Triin Tisler

Vivian Vau esinduskauplus asub Tallinna vanalinnas aadressil Kuninga 1.