Reklaam sulgub sekundi pärast

VÕILILL – ELUELIKSIIR ja võimas organismi puhastaja

Kuigi suure osa inimeste meelest on võilill vaid tülikas umbrohi, on sellel taimel hulgaliselt kasulikke omadusi. Lisaks sellele, et võilill on suurepärane suupiste, on ta tuntud ja kasutatud ka oma laialdaste raviomaduste tõttu, vahendab veebileht anyavien.com. Eesti rahvameditsiinis on võilille nimetatud lausa elueliksiiriks. 

Võilill sisaldab suurtes kogustes A- ja C-vitamiini, kiudaineid, kaaliumi, rauda, kaltsiumi, magneesiumi, tsinki ja fosforit. Taim on mineraalirikas ning sisaldab ohtralt ka K-vitamiini ja D-vitamiini. Võililles on rohkem valku kui spinatis. 

Võilille kasulikud omadused tervisele: 

Luud ja süda

Kuna võilill sisaldab ohtralt K-vitamiini, aitab see kaitsta luid ja südant. 

Seedimine

Võilill on diureetikum. See aitab kaasa seedimisele, tasakaalustab sooltes olevaid baktereid ning stimuleerib söögiisu. 

Maks

Võililles olevad mineraalid aitavad puhastada maksa ja verd. 

Vähk

Võilill ravib eesnäärme-, kopsu- ja teisi kasvajaid paremini kui keemiaravi. Need vähivormid avalduvad tavaliselt vanematel inimestel. On juhtumeid, kus arstid seostavad kasvaja taganemist võilillejuuretee joomisega.

Diabeet

Võilille juured ja varred sobivad diabeediraviks. Need stimuleerivad insuliini teket kõhunäärmes, mis omakorda stabiliseerib veresuhkrut.

Kõrge vererõhk

Võilill aitab alandada ka vererõhku. 

Põletikud

Võililles on palju antioksüdante ja C-vitamiini, mis hävitavad näiteks baktereid, mis põhjustavad kuseteede infektsiooni.

Tselluliit

Võilillelehed vähendavad tselluliiti, alandavad üldkolesterooli ja suurendavad head kolesterooli.