Reklaam sulgub sekundi pärast

2 ASJA, MIDA vaid isa saab oma tütrele õpetada

Igal lapsel on arenguks vaja turvalist keskkonda ning kõige olulisemat rolli mängivad loomulikult armastavad vanemad, kellelt laps saab tuge ja kindlust ning julguse maailmale avatud vaatega vastu minna. Isa ja tütre suhe mõjutab suurel määral ka seda, kuidas tütar tulevikus meestesse suhtub ning millise mehe ta endale valib.

On asju, mida vaid isa saab oma tütrele õpetada:

1. Eeskuju meeste käitumisest naistega 

Tütar näeb väikesest peale, kuidas tema isa käitub tema ema ja teiste naistega ning sellest tekib tal arusaam meeste ja naiste suhtemudelist ning sellest, kuidas mehed peaksid naistega käituma. Kui isa käitub naistega alati lugupidavalt, avab neile uksi, tõstab raskeid esemeid ja teeb alati meestele mõeldud töid, siis kasvab tütar üles arusaamisega, et mehed peavad naistesse lugupidavalt suhtuma.

2. Usaldus mehe ja naise suhtes

Tütar näeb, kuidas tema ema ja isa omavahel suhtlevad, kui palju nad tülitsevad, millised on nende suhted üleüldises plaanis ning omastab need teadmised. Kui isa kohtleb ema suure armastuse ja austusega, siis muudab see tütre enesekindlamaks tuleviku suhtes ning näitab talle, milline on naise väärtus. Ta õpib iseennast rohkem väärtustama ja valib suure tõenäosusega mehe, kes temaga samamoodi käitub.

Allikas: redbookmag