Reklaam sulgub sekundi pärast

29. rasedusnädal

Sinu laps on pealaest pepuni mõõdetuna umbes 26 cm pikk ja kaalub umbes 1, 25 kg. Sinu beebi läheb paksemaks ning aju ja organid jätkavad kasvamist. Ruumi on nüüd vähem, nii et oma  akrobaatikaoskustega laps enam eputada ei saa, kuid ta saab siiski end sirutada ja sind eespoolt põtkida.

Sinu lapse aju kasvab nii kiiresti, et pehmed pealuud surutakse väljapoole ja lapse pea on nüüd ülejäänud kehaga proportsioonis.

Aju on käärulisem, sest muutub kiiremaks ja võimsamaks, rajades ühendusi närvirakkude vahel. Aju suudab kontrollida hingamist ja kehatemperatuuri. Lapse silmad liiguvad koobastesse ja ta muutub valgusele, helidele, maitsetele ja lõhnadele vastuvõtlikumaks. Ta tajub läbi emakaseina erinevust päikesevalguse ja kunstvalguse vahel.

 

Emale: Sa võid tunda, et sinu sees ei ole enam piisavalt ruumi sinu siseorganite jaoks, kõik sees pigistab ja õhku jääb puudu. Aga ära muretse, koos beebiga oled kasvanud ka sina ja see kõik läheb tagasi peale sünnitamist. Õige toitumine, rohke vedeliku tarbimine ja liikuv eluviis vähendavad ebamugavustunnet. Käi vannis või ujumas, siis vees ei tunne sa ennast nii kohmaka ja raskena.


Jaga oma kogemust sellest rasedusnädalast: