Reklaam sulgub sekundi pärast

3 MÄRKI, ET VANEMAD ei pööranud sulle lapsena piisavalt tähelepanu

Meie lapsepõlv mõjutab väga suurel määral ka seda, millised me ise täiskasvanuks saades oleme. Ellusuhtumine, enesekindlus või selle puudumine, oskus eluga toime tulla  kõiki neid asju õpime me kogu elu ja see kõik saab alguse juba lapsepõlves, kus meie suurimateks mõjutajateks on ema ja isa.

Need kolm märki näitavad, et vanemad ei pööranud sulle lapsena piisavalt tähelepanu:

1. Sind valitseb tihtipeale tühjusetunne

Sa ei oska seda sõnadesse panna, aga sa tunned ennast tühjana ja see ei muutu ka siis, kui sa oled suhtes. Võimalik, et see väljendub ka tuimusena.

2. Sul on hirm kellestki sõltuda

Iseseisvus on väga hea, kuid mitte keegi meist ei pea alati kõigega üksi hakkama saama. See on väga okei, kui sa vajad vahel kellegi teise abi ja tuge. Kui sa tunned, et sa pead alati olema iseseisev, tuleneb see ilmselt lapsepõlvest. Sa ei saanud oma vanematelt piisavalt tuge ega tähelepanu. Sind jäeti oma probleemidega üksi.  

3. Sa süüdistad ennast

Kui sa tunned süüd ja häbi iga väiksema eksimuse tõttu, siis see ei ole õige. Me kõik teeme vigu. Sa ei tohiks ennast pidevalt süüdistada iga väiksemagi asja pärast. Ilmselt on siinkohal taas mängus sinu vanemad, kes ei andnud sulle piisavalt tähelepanu ja sa hakkasid ennast juba siis selles süüdistama, arvates, et sa pole oma vanemate tähelepanu ära teeninud.

Allikas: Psychologytoday paberväljaanne