Reklaam sulgub sekundi pärast

3 NIPPI, kuidas pühade ajal ülekilosid vältida

Jõulupühad tähendavad eestlaste jaoks ikka suurt ja uhket söömaaega ning enamasti mitte ühte, vaid lausa mitut õhtut, mil süüakse kõike head ja paremat tavapärasest suuremates kogustes. Ent kuidas elada jõulud üle nii, et lisakilosid ei tuleks?

Jõulupühad tähendavad eestlaste jaoks ikka suurt ja uhket söömaaega ning enamasti mitte üht, vaid lausa mitut õhtut, mil süüakse kõike head ja paremat tavapärasest suuremates kogustes. Ent kuidas elada jõulud üle nii, et lisakilosid ei tuleks?

Allpool on välja toodud kolm nippi, kuidas pühade ajal ülekilosid vätida:

1. Puuviljad

Kui kõht on väga tühi, siis võiks enne lauda istumist süüa ära mõned mandariinid, sest need sisaldavad palju vett ja vähe kaloreid ning täidavad kõhtu. Mandariinid seeduvad kiirelt, kui neid tühja kõhu peale süüa. 

2. Magus

Kui laual on palju liha, verivorsti ja kartulit ning muud sarnast, siis tegelikult võiks magusast õhtusel söömaajal loobuda ning hoopis järgmisel hommikul end koogitükiga premeerida. 

3. Liikumine

Kui kõht on head toitu täis, võiks ennast liigutada ning näiteks väikesele jalutuskäigule minna. Nii saab toit paremini seedida ja enesetunne on samuti parem.

Allikas: health