Reklaam sulgub sekundi pärast

36. rasedusnädal

Sinu laps on pealaest pepuni mõõdetuna üle 34 cm pikk ja kaalub umbes 2, 75 kg.

Nüüdseks oled kindlasti märganud lapse liigutustes muutust, kuna emakas on väga vähe ruumi. Ta võib tänu sellele vähem rabeleda, kuid liigutused on üldiselt tugevamad ja täpsemad. Sa võid läbi oma naha märgata näiteks küünarnuki või kanna mügarat.

Selleks ajaks on suurem osa lapsi võtnud sisse sündimiseks õige peaseisu. Kui sinu laps on tuharseisus, võib arst üritada teda ümber pöörata.

 

Emale: Nüüd tuleb hakata ämmaemanda juures käima iga nädal, sest sünnitus on väga lähedal. Praeguseks on normaalne, kui oled juurde võtnud 12- 15kg, kuigi sõltuvalt sinu kehatüübist, raseduse-eelsetest mõõtudest ja beebi suurusest võib see olla erinev. Sa peaksid tarbima 2400-2500 kcal päevas, vaatamata kaalutõusule jätka tervislikku ja korrapärast söömist, sest sünnitamine vajab energiat. Nüüdseks on enamus beebisid pea alla poole pööranud, aga u.5% beebidest seda ei teegi enne sünnitust- ära sellepärast paanikasse mine. Võib olla on sul liiga palju lootevett, mis segab pea kinnitumist,  või on beebi tuharseisus. Lisaks on mitmeid harjutusi, mida saad teha, et beebi ennast õigesse asendisse keeraks.  

 

Jaga oma kogemust sellest nädalast: